Gå til sidens hovedinnhold

Kjemper om nordisk mesterskap: – En meget bra sesong

Artikkelen er over 4 år gammel

Magnus Storjord Vilhelmsen kjemper om å vinne både det nordiske mesterskapet og norgescupen i sin klasse i Classic Roadracing.

– Det har vært en meget bra sesong for meg så langt. Etter seks av åtte løp ligger jeg på andreplass i det nordiske mesterskapet, kun to poeng bak Klas Erikson fra Kalmar i Sverige. I norgescupen ligger jeg på delt førsteplass sammen med Erik Helgerud med 25 poeng, sier Storjord Vilhelmsen.

Håper på regn

Klas Erikson, som leder det nordiske mesterskapet, har 100 poeng, mens Storjord Vilhelmsen har 98 poeng, så det ligger an til en real thriller før de to siste løpene.

– Neste løp er finale på Karlskoga i Sverige 25.–27. august. Der er det også finale i norgescupen. Jeg håper selvsagt å kunne ta igjen de to poengene jeg er bak Klas Erikson. Det blir vanskelig, men det er mulig, særlig hvis det er regn, slår Storjord Vilhelmsen fast.

Roadraceren startet sesongen i Finland 19.–21. mai der det ble to andreplasser bak Klas Erikson. Tredje- og fjerde løp gikk på Vålerbanen 9.–11 juni, og for mosjøværingen ble det en skuffende helg.

Rekordstor seiersmargin

– Sykkelen sviktet og det ble DNF i første løp etter at jeg var raskest på trening før løp. I andre løp måtte jeg bruke reservesykkelen, som ikke er i nærheten av like rask som hovedsykkelen. I dette løpet krasjet Klas fra ledelse og jeg ble nummer fire.

Femte og sjette løp gikk på Anderstorp i Sverige 21.–23. juli. I det første løpet endte Storjord Vilhelmsen på andreplass, mens han vant en suveren seier i det andre løpet.

– Det ble en suksess. Klas kom seg dessverre ikke til start og jeg leder fra start til mål go vant med 7,3 sekunders margin. Det meste jeg noen gang har vunnet med, sier Magnus Storjord Vilhelmsen.

Kommentarer til denne saken