Gå til sidens hovedinnhold

Nordisk mester for andre gang

Artikkelen er over 4 år gammel

Han vant i 2010, og gjentok bedriften i år.

Magnus Vilhelmsen fra Mosjøen driver med classic roadracing, og kjører i en av de største klassene. Nesten 50 har deltatt i Formula 80-87 F2 denne sesongen. Den andre store klassen er F1.

– Klassen min består av sykler som er 30 år og eldre, med motor under 600 kubikk. I F1 er det like gamle sykler over 600 kubikk, forklarer Magnus som ble nordisk mester nylig.

Spennende avslutning

Nordisk mesterskap kjøres på fire baner gjennom sesongen, og det startet i vår på Botniaring utenfor Wasa i Finland. Der ble det to andreplasser på Magnus.

– Det fortsatte med en dårlig runde på Vålerbanen i Østfold, mens det ble en opptur på Anderstorp i Sverige med første og andreplass, sier Magnus.

Finalen gikk på Karlskoga i Sør-Sverige og i første løp ble Magnus nummer tre. Den hardeste konkurrenten, Klas Eriksson, var helt suveren på hjemmebane.

– Før det siste løpet var jeg 11 poeng bak Klas. Dette løpet ble ganske dramatisk da Klas sprengte motoren og røykla hele banen. Han brøt og jeg klarte å holde meg på andreplass inn til mål. Det var akkurat nok til å dra i land sammenlagtseieren, sier en fornøyd Magnus som også ble norsk mester. Dette mesterskapet ble avgjort etter kjøring på Vålerbanen og finalen på Karlskoga.

Fortsetter neste år

Magnus er fast bestemt på å kjøre også neste år.

– Jeg har ingen problem med å få tak i deler til sykkelen slik at jeg har en bra maskin. Eneste problemet er selvsagt at det er langt til banene.

Nordisk klasse 7C Formula 80-87 F2 (Botniaring, Anderstorp, Våler og Karlskoga):
1. Magnus Vilhelmsen, Norge (Yamaha FZR 400) 134
2. Klas Eriksson, Sverige (Yamaha 350) 125
3. Johnny Nordberg, Sverige (Yamaha FZR400) 81
(34 kjørere har tatt poeng i sesongen)

Norsk mesterskap (Våler og Karlskoga):
1. Magnus Vilhelmsen, ACM (Yamaha 600) 75
2. SveinKragtorp, Borg MCK (Honda 600) 44
3. Erik Helgerud, Aurskog (Honda 600) 38

Kommentarer til denne saken