Håper på åpning i Kjemsåsen snart: – Håper værgudene er med oss

BARNEBAKKEN: Planen var å åpne hele Kjemsåsen alpinanlegg til helga, men det blir sannsynligvis bare barnebakken (bildet). FOTO: PER VIKAN

BARNEBAKKEN: Planen var å åpne hele Kjemsåsen alpinanlegg til helga, men det blir sannsynligvis bare barnebakken (bildet). FOTO: PER VIKAN

Artikkelen er over 1 år gammel

Lederen i Mosjøen slalåmklubb venter spent på hvordan været kommer til å bli.

DEL

– Værgudene bestemmer, men vi håper at vi kan åpne noe til helga. Hovedbakken og heisen kommer nok ikke i drift, sier Dan Roger Sandstrak.

– Vanligvis snør det i Kjemsåsen når det regner i byen, og det er meldt mye nedbør de første dagene. Planen vår var å åpne lørdag, og nå ser det ut som vi klarer å åpne barnebakken.

Selv om det kommer nok snø til helga kan ikke klubben starte den nye heisen.

– Nå viser det seg at Taubanetilsynet, som skal gi godkjenning, ikke har sendt oss dokumentene. Jeg fikk beskjed i dag at vi kanskje kan vente bekreftelsen neste uke. De har hatt omlegging av systemene sine, og det har gått noen dokumenter fram og tilbake mellom oss og leverandøren før de har fått det de ønsket. Det må vi forholde oss til, men vi forbereder åpning.

Forrige vinter var det mye snø, men da var ikke heisen ferdig. Den ble ferdig i høst.

– Vi skal ha dugnad i kveld (torsdag), og da har vi planlagt å klargjøre alt. Noen har vært i anlegget i romjula også, og det er mye som skal på plass. Kafeen skal ordnes, service på maskiner og vi skal skifte noen lyspunkter. Dessuten blir det kjøring av tråkkemaskinene hvis det kommer snø. Jeg syns det ser bra ut, sier Sandstrak som håper på en lang sesong.

– Påska kommer sent i år, og hvis vi klarer å åpne hele anlegget til 13. januar kan vi få en meget lang og god sesong. Vi håper selvsagt på at værgudene er med oss.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags