Tatt av vinden

BINGORENN: Vindforholdene ødela for Emil Vilhelmsen under helgas uttaksrenn på Lillehammer.Arkivfoto

BINGORENN: Vindforholdene ødela for Emil Vilhelmsen under helgas uttaksrenn på Lillehammer.Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det ble et rent bingorenn i hoppbakken for kombinertløper Emil Vilhelmsen.

DEL

Granåsen ski team, som Vilhelmsen er en del av, har vært på treningssamling på Lillehammer i forkant av uttaksrenn til verdenscupen og Kontinentalcupen i kombinert. Fredag var det hopprenn i Lysgårdsbakken, noe som ikke ble en positiv opplevelse for Mosjøværingen.

Bingorenn

– Det var et rent bingorenn på grunn av vinden. Juryen hadde flere møter underveis, og hopprennet tok en og en halv time å gjennomføre. Dessverre var Emil var en av tre–fire hoppere som virkelig måtte svi for de dårlige forholdene, sier pappa Alv-Arne Vilhelmsen.

Han var selv med som trener for laget.

– Da hovedtreneren i Granåsen ikke kunne dra sammen med teamet, ble jeg forespurt om jeg kunne være trener for teamet. Det var både interessant og morsomt, sier Vilhelmsen.

Han fikk ikke fulgt sønnens langrenn på Natrudstilen på lørdag, men etter det dårlige utgangspunktet var det lite å gjøre med tanke på topplasseringer. Vilhelmsen nådde ikke topp ti, uten at pappa Alv-Arne depper av den grunn.

– Som sagt kan man ikke legge så mye vekt på resultatene ut fra hopprennet på fredag, men dette var mest et renn med tanke på hvem som skal få gå world cup på Lillehammer neste helg. For Emil vil det i første omgang være snakk om å kvalifisere seg til kontinentalcupen, og det har han fortsatt veldig gode muligheter til, tross helgens resultater, sier Vilhelmsen.

Ny sjanse

Neste løp der er ikke før etter jul på Høydalsmo, og med et godt resultat i uttaksrennet i Trondheim siste helga før jul, tror Vilhelmsen at sønnen nærmest er garantert en plass der.

– Etter et lengre treningsavbrekk grunnet sykdom, er formen i anmarsj. Med kontinuitet i treninga fram til det neste uttaksrennet, tror jeg Emil vil få en formløsning der, sier Alv-Arne Vilhelmsen.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken