Etter en stor dugnadsinnsats åpnet slalåmbakken i Mosjøen endelig. 10 dager senere ble den stengt

REGN OG REGN: Slik så det ut da regnværet sto på som verst. Vannet fløt overalt i Kjemsåsen alpinsenter. Elendige forhold gjorde at Mosjøen slalåmklubb måtte stenge hovedbakken.  FOTO: PRIVAT

REGN OG REGN: Slik så det ut da regnværet sto på som verst. Vannet fløt overalt i Kjemsåsen alpinsenter. Elendige forhold gjorde at Mosjøen slalåmklubb måtte stenge hovedbakken. FOTO: PRIVAT

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Etter en kjempeinnsats med dugnad og tråkkemaskin kunne Mosjøen slalåmklubb åpne hovedbakken 15. januar.

10 dager etterpå måtte de stenge igjen på grunn av mildvær og regn. Snøen forsvant.

– Vi fikk noen dager

– Vi har altså ikke været med oss i det hele tatt i år. Det kom mye snø, og vi fikk åpnet etter masse fin dugnadsinnsats. Så fikk vi to helger og et par kvelder med brukbare forhold før været slo til igjen. Det fløt med vann overalt, og snøen minket faretruende. Da det endelig ble oppholdsvær var begge bakkene ubrukelige, men vi har heldigvis klart å få opp barnebakken igjen, sier Dan Roger Sandstrak leder i slalåmklubben.

Barnebakken åpen

Torsdag kveld var det etter forholdene bra i barnebakken og skileiken gikk som normalt. De har arrangert skileik nesten hver torsdag i vinter.

– Vi måtte avlyse en kveld med skileik, men nå er vi i gang igjen. Barnebakken holder vi åpent i helga også. Hvor lenge det blir til hovedbakken kan åpne er det dessverre ikke vi som bestemmer. Vi må ganske mye snø for at det skal skje, sier han.

For å få barnebakken i stand måtte det skrapes sammen snø.

– Vi klarte å skrape sammen snø nok til å åpne barnebakken torsdag, og det kom veldig mange unger. Jeg håper de fortsetter, og vi ønsker unger fra 4 til 10 år velkommer, sier Sandstrak som håper klubben kan finne på noe lurt i forhold til hovedbakken.

Håper på en løsning

– Vi har veldig lyst til å skrape sammen snø, og åpne deler av hovedbakken. Det blir et stort arbeid, men det ser ut som vi må gjøre det for å redde sesongen. Det er veldig mange som vil i bakken, og vi skal finne på noe. Men jeg kan ikke love noe nå, sier han.

PS! Snøkanon er uaktuell fordi det ikke er nok vanntilførsel i området.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags