Mosjøen blir de første i nord til å arrangere NM: – Det blir fantastisk bra

F.v Ståle Elstad og Kjetil Hoff i NLS Helgeland gleder seg til tidenes første NM i livredning skal arrangeres på Kippermoen.

F.v Ståle Elstad og Kjetil Hoff i NLS Helgeland gleder seg til tidenes første NM i livredning skal arrangeres på Kippermoen.

DEL

Den 5.–7. april skal det arrangeres NM i livredning på Kippermoen. Det er første gang arrangementet legges til Nord-Norge, og arrangørene i Norges Livredningsselskap (NLS) Helgeland gleder seg til å ønske deltakere fra hele landet velkommen.

– Livredning er en stor idrett lenger sør i landet, men vi håper jo NM kan bidra til større synlighet og interesse her nord også, sier Ståle Elstad. Han er leder i NLS Helgeland, og sammen med nestleder Kjetil Hoff har de allerede startet jobben med å tilrettelegge for de mellom 150–200 deltakerne de håper på.

– Det er et stort apparat som skal i sving, både når det kommer til selve arrangementet og til å hente kvalifiserte dommere. Heldigvis har vi NLS sentralt i ryggen, sier Elstad som tror mesterskapet kommer til å bli fantastisk bra.

– Vi håper jo vefsningene også denne gangen viser seg som et kjempegodt vertskap, og vi trenger mange frivillige i tillegg til publikum. Det er en idrett som er utrolig fascinerende å følge med på, og den er veldig publikumsvennlig med mye action, legger Hoff til.

Livredning som idrett består av en rekke forskjellige øvelser, og er ifølge arrangørene noe helt annet enn hva man lærer på skolen.

– Samtidig har jo livredning fått stadig større fokus i både skolen og i hverdagen, og det er mange av øvelsene som ungene synes er gøy å bruke i svømmeundervisningen. Under NM er det også en egen klasse for de yngste, så alder er ingen hindring, sier Hoff.

– Er det noen aktive utøvere lokalt?

– Vi har hatt noen tidligere, men per i dag er det ingen. Under NM kan jeg derimot love at vi stiller med lokale utøvere, sier Hoff som mener det vil være naturlig med et tett samarbeid med svømmeklubben for å rekruttere.

– Vi håper som sagt at NM vil gi økt synlighet for idretten, og at flere i kjølvannet av dette ønsker å prøve seg.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags