Gå til sidens hovedinnhold

Lagde banen på en helg - nå er verdens nordligste fotballgolfbane åpnet i Mosjøen

Artikkelen er over 4 år gammel

Det var Helgeland golfklubb som åpnet verdens nordligste fotballgolfbane på sitt anlegg i Hellfjellet i Mosjøen.

Søndag var det offisiell åpning av det nye aktivitetstilbudet. Klubben hadde besøk av Lasse Eriksen og Egil «Snapper’n» Johansen fra Norsk Fotballgolf. I løpet av fredag og lørdag designet de, gravde ned 18 hullkopper og merket banen, sammen med noen av de mest ivrige medlemmene i golfklubben.

Godt resultat

– Mye hardt arbeid, men resultatet ble meget bra, og når været også spiller på lag er det jo bare gøy, sier leder i Helgeland golfklubb, Bjørnar Karlsen.

Mellom 20 og 30 ungdom og voksne fant veien til Gulljorda i Helfjellet til søndagens åpningsarrangement, og flere var spent på denne aktiviteten. Det ble mulighet for alle som ønsket det å prøve fotballgolfbanen gratis denne dagen.

Det ble laget en bane med 18 hull, og de fleste utslagsstedene for den vanlige golfen ble brukt.

– Hull 4 med utslag ligger litt vanskelig til, og blir ikke brukt. Det samme gjelder utslag på hull 7 og 8. Ellers har vi brukt de andre utslagsstedene, sier lederen.

Fotballgolfen er ikke lagt til greenene for den vanlige golfen.

– Vi bruker områdene rundt, og vi har mer enn nok å ta av. Ekspertene syns det var mange fine utfordringer når de designet banen.

Satte standarden

Søndagens runde ble satt opp som en sosial aktivitet der to eller tre spilte på lag. De «proffe» fotballgolfspillerne, Lasse og Egil, dannet et par, og satte standarden for de som ønsker å teste seg. De brukte 60 spark på runden rundt anlegget. Uoffisiell banerekord.

– Vi har virkelig kost oss her oppe i nord, og kommer gjerne tilbake og spiller banen om et år eller to. Når den har fått «satt seg» og interessen i Vefsn har eksplodert, sier Lasse Eriksen og Egil Johansen.

– Det blir nok en stund til den rekorden blir slått, sier Karlsen, og legger til at det var mange som syns det var artig.

– Tilbakemeldingene fra de som spilte var at dette var gøy, og dette skal vi prøve flere ganger, sier Karlsen.

Overføringsverdi

– Denne aktiviteten utfordrer selv gode fotballspillere i mange av fotballspillets faser. Du må ta hensyn til spilleunderlaget, vind og hellinger på banen før du sender i vei ballen. I tillegg må du være konsentrert og nøyaktig når avslutningen skal sitte i koppen sier leder i klubben som legger opp til et rimelig prisnivå.

– Slik at flest mulig kan oppleve og teste ut denne aktiviteten har vi bestemt at det ikke skal koste så mye. Vi tar også imot bestillinger fra lag og grupper som vil prøve seg.

En av dem som testet banen var folkehelsekoordinator i Vefsn, Anne Marit Almås Marken.

– Etter ni hull kan jeg si at dette er «troillartig». Det bør blien perfekt familieaktivitet, sier hun.

Kommentarer til denne saken