Gå til sidens hovedinnhold

Norge på langs i fjellet

Går fra Lindesnes til Nordkapp

Artikkelen er over 6 år gammel

Det er litt av en tur han starter på, og han skal ikke spasere på veiene. – Jeg skal forsøke å gå mest mulig i fjellet, sier Kristian Skravlå Røilid (27).

I går startet turen fra Lindesnes til Nordkapp, og han har ikke en klar formening om når han kan trampe inn på Nordkapp-platået.

– Jeg har permisjon fra jobben, men skal møte på Engveien barnehage på Mo 1. desember, sier Kristian som er fra Elsfjord.

Der vokste han opp med fjellturer og hytteliv, og interessen har bare vokst og vokst.

–Drømmen om å gå denne ruta på drøye 250 mil har jeg hatt i mange år. Ideelt sett skulle jeg startet en måned tidligere, men det gikk ikke.

Sekken på nesten 30 kilo er full av kart og nødvendig turutstyr. I tillegg har han flere filmkamera som skal brukes flittig.

– Det er en plan å lage film av dette, og til hjelp har jeg Hedda Estensen fra Mosjøen. Jeg sender henne minnekort etter hvert som jeg besøker «sivilisasjonen», sier han.

Hedda, som har et eget produksjonsselskap, har tro på Kristian.

– Han er flink, og har sansen for gode bilder. Vi har gjort unna et prøveprosjekt allerede, sier hun.

Og prøveprosjektet endte litt spesielt.

– Jeg ble overrasket av uvær på Saltfjellet i begynnelsen av mai og måtte overnatte under åpen himmel fordi teltet ble fylt med snø i stormen. Det gikk bra, men jeg ble møtt av en redningsaksjon da jeg var på vei mot veien. Det hadde blitt tøft med én eller to netter til uten telt, forteller han.

I planleggingen av denne turen har han broren Håvard på laget.

– Vi har laget pakker med utstyr som han skal sende meg til kjente adresser. Dessuten blir han med en tur i Femundområdet, sier Kristian.

Fakta til Nordkapp
-Turen går til fjells gjennom Telemark og Buskerud
-Østover til Finnskogen og videre nordover i grensetraktene
-Får følge gjennom Børgefjell
-Møter sannsynligvis vinteren lenger nord og har ski parat
-Planlegger å komme fram mot slutten av november

Kommentarer til denne saken