John Arne Riise til Bysprinten: – For å svare ærlig så er han ikke spesielt god

VIL GÅ SPRINT: I vinter har John Arne Riise gått langløp, og nå vil han gå sprint i Mosjøen.  Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix

VIL GÅ SPRINT: I vinter har John Arne Riise gått langløp, og nå vil han gå sprint i Mosjøen. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Fredag fikk Øystein Pettersen telefon fra lagkamerat John Arne Riise med spørsmål om han kunne komme til Mosjøen.

DEL

– Jeg svarte ja med en gang, men forutsetningen er at han går sprinten, sier Øystein.

– Vi har snakket mye om Bysprinten i laget vårt BN Bank, og både jeg og Morten Eide Pedersen er med. Klart at John Arne også må gå hvis han skal få lov til å komme, sier Øystein som fikk klarsignal fra Trond Are Rasmussen i Helgeland Event.

– Vi skaffer billett til John Arne, og gleder oss til å se hvordan en tidligere topp fotballspiller takler langrennssprint. Det kan bli tøft, sier Rasmussen.

– Og når John Arne stiller opp er jeg garantert å ikke bli sist, smiler Pølsa Pettersen som er den mest trofaste Bysprint-løperen. Han har deltatt i nesten alle, og han har gjort mye for arrangørene.

– Ikke veldig god

– Hvor god er John Arne?

– For å svare ærlig så er han ikke spesielt god, sier Pettersen.

– Han er ikke godt nok trent, og sluntret unna i oppkjøringen til sesongen, fortsetter han.

– Men det skal han ha. Han er en vinnerskalle, og han gjennomførte flere langløp i vinter. I Vasaloppet brøt han fordi han hadde trodde løpet var flatt. Det er det IKKE, og John Arne gikk på en smell.

I langløpscupen Ski Classics ble Tord Asle Gjerdalen fra Team Santander suveren vinner med 3364 poeng foran Andreas Nygaard fra samme team med 2800. Morten Eide Pedersen, Team BN Bank ble nummer tre med 2348 og Øystein Pettersen ble nummer ni med 1465 poeng.

Debuterte på 60 km

37-årige John Arne Riise tok aldri poeng i cupen, men debuterte i det 60 kilometer lange Kaiser Maximilian Lauf i januar.

– Jeg vurderte å gi meg etter 35 kilometer, da jeg hadde spydd tre ganger. Men jeg jobbet med hodet og er glad for at jeg er sterk der, skrev han på Twitter etterpå.

Overgangen til langrenn har vært tøff for mannen med bakgrunn som fotballspiller i blant andre Monaco, Liverpool og Roma. Nå har han bestemt seg for å ta en sesong til.

– Jeg gleder meg veldig til neste sesong. 1. mai begynner jeg og gutta treningen inn mot neste sesong, og da skal jeg være bedre forberedt enn i år. Målet neste år er blant annet å gå Birken under fire timer.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags