Mosjøen Hillclimb: – Raskest mulig opp slalåmbakken

PUBLIKUMSHOPPET: Midt i bakken er det plass for publikum, og like ved ligger publikumshoppet der Stian Nordås lett hopper 50 meter.   FOTO: PER VIKAN

PUBLIKUMSHOPPET: Midt i bakken er det plass for publikum, og like ved ligger publikumshoppet der Stian Nordås lett hopper 50 meter. FOTO: PER VIKAN

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

– Konkurransen går enkelt ut på å komme raskest mulig opp slalåmbakken, sier Dan Roger Sandstrak.

Mosjøen slalåmklubb klarte ikke å få hovedbakken i drift i vinter til skikjøring fordi det ble forsinkelser på den nye heisen. Men bakken ligger perfekt til rette for motbakkeløp, eller hillclimb som det kalles.

Mosjøen Hillclimb arrangeres lørdag 21. april i Kjemsåsen.

– Vi syns det er en publikumsvennlig sport, og interessen blant kjørerne er stor. Vi har satt et tak på 90 og klassene er fylt opp, sier Sandstrak som er leder i slalåmklubben.

Det kommer kjørere fra Lycksele, Hemavan, Vilhelmina, Klimpfjell og Ørnskjøldsvik i Sverige og kjørere fra Valdres, Trøndelag, Troms og hele Helgeland. De skal konkurrere i tre klasser.

I 2016 var det hillclimb i Kjemsåsen, og det har tidligere vært hillclimb lenger opp i Kjemsåsen.

– Det trengs mange frivillige i forberedelser og gjennomføring, og vi har fått god hjelp av Mosjøen motorsportklubb. I tillegg får vi en gjentjeneste fra Bleikvasslia der vi hjalp til for fjorten dager siden.

Arrangørene håper på god publikumstilstrømming, og skal legge godt til rette.

– Vi har publikumsplass ved starten og klubbhuset, og vi har laget en publikumsplass midt i bakken. Publikum kan også komme hit med snøskuter etter at vi har fått tilknytning til løypenettet. Billetter har vo også begynt å selge på Autoglass og Bulder i Mosjøen, sier Sandstrak som er litt skeptisk til værmeldingen.

– Det skal regne litt fram mot helga, men jeg kan garantere at det blir løp. Kjørerne elsker vanskelige forhold, og vi skal forsøke å sette opp telt for publikum hvis det blir nødvendig, sier han.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags