Gå til sidens hovedinnhold

Arrangerer klubbmesterskap fra nå og helt fram til januar

Artikkelen er over 3 år gammel

Mosjøen sjakklubb har innledet sitt klubbmesterskap for 2018 allerede nå. Det skal spilles helt fram til 15. januar.

Første runde gikk mandag, og det er foreløpig spilt seks tellende partier.

– Allerede er 15 spillere påmeldt turneringen, men det forventes ytterligere påmeldinger på de neste spillekveldene, sier turneringsleder Torger Nilsen.

Konrad-systemet

Han forsikrer at alle som vil være med har sjansen.

– Som «spillende turneringsleder» skal jeg sikre at alle som møter opp får spille mot noen. Vi benytter det såkalte Konrad-systemet, og det vil det være mulig å melde seg på underveis. Systemet sikrer at alle får spille når de møter opp til en turneringskveld. Ved ulike antall spillere må nødvendigvis én spiller få walkover. Men det vil uansett aldri bli mer enn én walkover på hver spiller i løpet av turneringen, forteller Nilsen.

– I alt vil det bli spilt seks runder i turneringen, og en trenger altså ikke møte opp på alle kveldene for å være med, sier han.

Spennende parti

Kveldens mest spennende parti ble spilt mellom Sondre Pedersen og Jan Nestvold.

– Jan satset frisk med sorte brikker og hadde på et gitt tidspunkt mulighet til et kraftig initiativ. Han gjorde noen unøyaktige trekk, og Sondre fikk etter hvert et betydelig overtak. Dette partiet ble «rundens parti», sier turneringslederen.

Henrik Johansen er en helt ny spiller i klubben, men han er ikke redd for å stille opp mot Piotr Krawczyk. Det ble et spennende parti hvor Henrik fikk vist at han allerede kan mye sjakk. Imidlertid ble Piotr for sterk denne gangen, og etter et langt parti måtte Henrik innse at slaget var tapt, sier Nilsen som oppfordrer sjakkinteresserte til å benytte nettsiden klubben har laget.

– Turneringen har sin egen nettside med rundeoppsettet og resultater. Der er det også omtale av mange partier.

De to neste kveldene i klubbmesterskapet blir mandag 8. januar og mandag 15. januar.

Mandag 18. desember er det en tradisjonell juleavslutning med lynsjakk.

Sjekk ut nettsiden til Mosjøen sjakklubb

Kommentarer til denne saken