Gå til sidens hovedinnhold

– Det finnes ikke noe annet han kan være med på

Artikkelen er over 3 år gammel

Mosjøen IL Turn tilbyr turn for alle aldersgrupper, men noen er så unike at de fortjener sitt eget parti.

Hver torsdag møtes barna til mer eller mindre organisert trening i gymsalen ved Mosjøen skole. Alskens utstyr settes ut, og så er det fritt fram for å leke seg gjennom ei treningsøkt. Runar Skog (9) synes det er bra å være her.

– Hva liker du best?

– Å spille fotball, svarer han.

– Jeg liker best å springe, sier Mathilde Måsvær Tverrå (6).

Plass til flere

Linde K. Reinsbakken (9) gleder seg til hver eneste trening. Tilbudet er noe mamma Ellen Karstensen også setter pris på.

– Det er kjempebra. Linde synes det er stas at også hun får dra på trening – som alle de andre. Vanlige treninger er ikke tilpasset de som trenger ekstra assistanse. Hun gleder seg veldig til å dra hit, og er opptatt av å hjelpe de som er mindre, sier Ellen. Fire deltakere har blitt til sju siden treninga startet opp i høst, men det er fortsatt plass til flere. Mens ungene boltrer seg i gymsalen, kan mor og far se på eller ta seg en time fri.

– Det er lagt opp til at foresatte skal kunne forlate barnet, sier May Rita Svenning. Hun er mamma til William Svenning (10), og beskriver tilbudet som «helt fantastisk».

– Det finnes ikke noe annet han kan være med på, sier hun.

Rom for kreativitet

Simen Sandvik Thomassen er en av instruktørene. Han er selv pappa, men ikke til noen av barna på denne gruppa.

– Hvorfor stiller du opp her?

– Jeg har jobbet med dette tidligere og synes det er en fin mulighet til å hive seg rundt igjen. Jeg er engasjert i en del andre turnpartier, men her får jeg brynt meg litt. Det er veldig flott å være her. Fritt og fint. Vi har ikke så mange faste rammer som de øvrige partiene. Det er rom for kreativitet, og en fin arena for barna og møtes på.

Karine Kvaløy er også instruktør, og tante til Marion Kvaløy Heggli (6).

– Det er artig og givende å være her. Vi ser jo at ungene har det artig og gleder seg til å se hverandre igjen, sier Karina – som ønsker enda flere unike barn velkommen.

Halsøy IL Allianse og Bowlingklubben har tilbud for unge med funksjonsnedsettelser, men det gjelder ikke for de aller yngste barna.

se bildeserie på helg.no

Kommentarer til denne saken