Stadion er første «byggetrinn» på Sjåmoen

UTBEDRING: På selve skistadion blir det lagt duk og fylt på med masse. Ute i løypene blir det en del endringer slik at løypene kan FIS-godkjennes.  FOTO: PER VIKAN

UTBEDRING: På selve skistadion blir det lagt duk og fylt på med masse. Ute i løypene blir det en del endringer slik at løypene kan FIS-godkjennes. FOTO: PER VIKAN

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

– Planleggingen har tatt ganske lang tid, men nå setter vi i gang med første del av utbyggingen, sier leder i MIL Ski, Karle Øvereng.

Midt i mars neste år kommer mange hundre deltakere til NNM på ski på Sjåmoen. Sist vinter arrangerte Mosjøen IL Ski kretsmesterskap som en generalprøve.

– Det som blir nytt til NNM er løypene. Vi har planlagt nye traseer i samarbeid med landets mest rutinerte løypeplanlegger John Aalberg. Traséene vil følge mange av de gamle løypene, men det blir også en god del nye løyper, sier Øvereng.

FIS-godkjente løyper

Arbeidet på Sjåmoen har kommet godt i gang, og klubbens medlemmer har allerede lagt ned mange dugnadstimer. Skoging og flytting av lyspunkt er eksempel på det.

– Nå er det maskinarbeid som står på programmet, og det første vi tar er selve stadion. Senere i november skal det planeres og lages en del nye traséer. Det skal også legges ned en del stikkrenner. Løypenettet som er planlagt inneholder FIS-godkjente løyper på 5km, 3,75km og 2,5km. I tillegg en sprintløype på 1400/1600m. Det er krav til blant annet bredde på traséene, og der skal det være 8 meter i motbakkene, sier han.

Samarbeider

Det er Mosjøen IL Ski som er pådriveren og planleggeren, men det er Vefsn kommune som er anleggseier.

– Vi har samarbeidet godt, og det har vært en god oppfølging fra Vefsn kommune. Det vi holder på med nå er første del av utbyggingen, og den må være ferdig til vinteren. Neste år håper vi at arbeidet med rulleskiløypa kan starte. Målet er å få et helårsanlegg, sier Øvereng.

Utbyggingen av huset på Sjåmoen, som MIL nå har overtatt, er neste byggeprosjekt.

– Vi kan ikke starte på alt samtidig. Til NNM skal vi sette opp to store telt, og organisere stadion med smøreboder og parkeringsplasser. Det blir ikke gjort noe spesielt med huset før den tid, sier lederen.

Det er en god stund siden Sjåmoen har hatt et stort mesterskap.

– NNM kan være starten på flere mesterskap. Med godkjente løyper både sommer og vinter kan vi arrangere hva som helst.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags