Gleder seg til å se Norge og til å spille selv: – Har jobbet lenge for dette

SISTE TRENING: Mosjøen håndballklubb skal til Trondheim og spille i EURO Youth Camp med J14,  J15 og J16. De skal også se EM-kamper i Trondheim Spektrum og de gleder seg. Bildet er fra siste trening torsdag kveld med J15 og J16.

SISTE TRENING: Mosjøen håndballklubb skal til Trondheim og spille i EURO Youth Camp med J14, J15 og J16. De skal også se EM-kamper i Trondheim Spektrum og de gleder seg. Bildet er fra siste trening torsdag kveld med J15 og J16. Foto:

Av

– Jentene og foreldrene har stått på siden tidlig i fjor vår med dugnader for å finansiere turen, sier Svein Erik Digermul i Mosjøen håndballklubb.

DEL

De tre jentelagene til Mosjøen håndballklubb får en opplevelse for livet når de skal spille på samme arena som verdensstjernene.

De fikk plass i EURO Youth Camp, som betyr at de får spille kamper selv, og får billetter til fire av kampene i EM. Blant annet Norges kamp mot Frankrike i Trondheim Spektrum søndag kveld.

– Vi drar med buss med totalt 40 spillere pluss mange foreldre til Trondheim. Turneringa har en sosial profil, som betyr at det blir kamper uten noen form for sluttspill, sier Digermul som har med seg 22 jenter i J15 og J16 på bussen. 18 spillere på J14 reiste med privatbiler fredag morgen. I tillegg til spillerne er det mange trenere og foreldre.

Han forteller at lagene spiller kamper på formiddagen lørdag og søndag og ser EM-kampene på kvelden.

HØYDEPUNKTET: Marie Larem Næstby (t.v.) kaptein på J16 og Sara Halkjelsvik kaptein på J15 gleder seg til å spille, men de gleder seg like mye til å se Norge møte Frankrike søndag.

HØYDEPUNKTET: Marie Larem Næstby (t.v.) kaptein på J16 og Sara Halkjelsvik kaptein på J15 gleder seg til å spille, men de gleder seg like mye til å se Norge møte Frankrike søndag. Foto:

– Høydepunktet blir helt sikkert Norge-Frankrike på søndag, sier han.

Og det er Mari Larem Næstby og Sara Halkjelsvik helt enig i.

– Det blir enormt stort å sitte på tribunen og heie på Norge i den kampen. Det er nesten bedre enn å spille selv, sier de to. Det er den første landskampen de ser fra tribuneplass.

– Kampene våre blir også spennende. Vi møter blant annet Charlottenlund som vi har møtt tidligere, og de er veldig gode, sier Mari.

– Jeg håper vi får med oss en seier hjem, sier Sara.

Lag fra hele landet

Mosjøen håndballklubb og Sandnessjøen IL møter lag fra hele landet.

MHKs J14-lag får flest kamper og møter Bjørnar (Bergen), Flint Tønsberg, Kjøkkelvik (Bergen), Rapp, Skaun og Sædalen (Bergen).

MHK J15 møter Spjelkavik/Blindheim, Tromsø og Varden Meråker

MHK J16 møter Charlottenlund, Son (like utenfor Moss) og Surnadal/Rindal

Sandnessjøen skal også delta med sitt G16-lag. SIL møter Aksla IL, Bodø HK og Vestby i G15.

EURO Youth Camp omfatter håndballag i aldersgruppene 12-18 år.

EM i tre land

For første gang blir det 24 deltakende nasjoner i EM mot 16 tidligere, og for første gang skal tre nasjoner i fellesskap være arrangører. Norge, Sverige og Østerrike deler på de innledende kampene, og semifinaler og finaler spilles i Stockholm.

EM i håndball: Gruppespillet i EM foregår både i Norge, Sverige og Østerrike. Sluttspillet foregår i Göteborg, Malmö og Stockholm (finaler).

EM i håndball: Gruppespillet i EM foregår både i Norge, Sverige og Østerrike. Sluttspillet foregår i Göteborg, Malmö og Stockholm (finaler).

Trondheim Spektrum skal være vertskap for to av gruppene (EM startet i går kveld).

EM-programmet for Norge:
Fredag 10. januar:
Norge - Bosnia-Hercegovina
Kl. 20:30 TV3 og Viaplay.
Søndag 12. januar:
Frankrike - Norge (kl 18:15)
Tirsdag 14. januar:
Portugal - Norge (kl 20:30)

PS! I tillegg til ungdommene fra Helgeland er det mange supportere som tar turen til Trondheim i helga.


Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags