Knallstart på sesongen: Christian og lagkameratene med full pott

SANKET POENG: Christian Elstad var den beste «pinneplukkeren» i helga. Her er han i aksjon den første kampen lørdag der han spilte 820 poeng, som var det høyeste av alle. I andre kamp lørdag slo han til med 917 poeng.  Foto: Per Vikan

SANKET POENG: Christian Elstad var den beste «pinneplukkeren» i helga. Her er han i aksjon den første kampen lørdag der han spilte 820 poeng, som var det høyeste av alle. I andre kamp lørdag slo han til med 917 poeng. Foto: Per Vikan

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

De rykket opp fra 3. divisjon i vår, og nå har de startet sesongen i 2. divisjon. Fasiten er tre hjemmeseire på ei helg.

DEL

Lørdag vant de 10-2 mot Munken 2 og 12-0 mot Orkla, og søndag sendte de Verdal BK hjem med tap 2-10. De topper tabellen sammen med Bodø som også har full poett og 32 banepoeng.

– Ja, det gikk veldig bra, sier leder i klubben Svein Erik Moe.

Han er den som har vært med på det meste i Mosjøen bowlingklubb og tidligere Helgeland bowlingklubb.

– Vi var i 1. divisjon for lenge siden, og fra det laget er Ole Aalbotsjord og Christian Elstad med. Men det har skjedd mye og vi har vært noen år i 3. divisjon. Endelig er vi tilbake i 2. divisjon og spiller mot lag fra Trøndelag og Bodø, sier han.

Mosjøen bowlingklubb lever godt på Mosjøen bowling på campingen for tiden.

– Vi har et lag i 2. divisjon og et lag i 3. divisjon, og i tillegg administrerer vi et lag i veteranserien for spillere over 50 år. Der kaller vi oss Nordland, og kan ta med spillere fra hele Helgeland.

Klubben har treningskveld hver tirsdag, men de som spiller aktivt bruker mer tid.

– De er her stort sett hver dag og trener, og nivået er bra. I helga hadde vi to kamper med over 3000 poeng og en kamp like under.

Tirsdagsturnering

Svein Erik Moe administrerer også ei tirsdagsturnering ennenhver uke, og han trener Smileysgjengen en gang i måneden.

– I tillegg er det ofte bursddagsbowling her, sier han.

Når det gjelder rekruttering forteller Moe at det er tre ungdommer som begynner å vise styrke og har fått seg egne bowlingkuler.

– To gutter som er 12-13 år trener mye, og vi har fått ei jente som er litt eldre som trener ofte. Målet er selvsagt å rekruttere inn ungdommer i seriespillet med tid og stunder, sier han.

Knuste motstanderne

I helga ble det lett match mot trønderne. I bowling har hver bane en såkalt profil som hjemmelaget legger før match og trening. Det er måten man behandler banene med olje.

– Vi har nok en profil som motstanderne sliter litt med, men det er selvsagt en profil som alle skal kjenne til. Vi er vant med den, og det tar kanskje litt tid før motstanderne behersker banen. Men slik er det med alle baner, og hjemmelagene har alltid en liten fordel, forteller Moe.

Christian Elstad spilte godt i helga og hadde blant annet serien 241-206-265-205 i kampen mot Orkla lørdag. Det gir 917 poeng totalt, og i den kampen utklasset hjemmelaget motstanderne med 12-0 og totalt 3218 poeng mot 2879 poeng.

Kamper i helga i 2. divisjon:
Mosjøen - Munken 2  10-2
Syv Søstre - Verdal  3-9
Mosjøen - Orkla  12-0
Syv Søstre - Orkla  4-8
Syv Søstre - Munken 2  9-3
Mosjøen - Verdal  10-2

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags