Gå til sidens hovedinnhold

Gjorde «krus» på 125-åringen Mosjøen IL

Artikkelen er over 3 år gammel

– Mosjøen IL har drevet godt for barn og ungdom i mange år, og fortjener honnør, sa lederen i Nordland idrettskrets.

Reinert Aarseth fra Ørnes IL var gjest da Mosjøen IL feiret 125-års jubileum lørdag. Han har ledet Nordland idrettskrets den siste perioden, og har vært nestleder i idrettskretsen i mange år.

– Det er et spesielt krus, og det er bare de eldste klubbene i landet som har fått dette kruset. Jeg var på Bodø/Glimt 100-års jubileum i fjor, og de fikk en litt mindre utgave. Det er ikke mange klubber i landet som kan skilte med en så lang historie, sier han.

Og han syns kruset er vel fortjent.

– MIL er et ledende lag i Nordland, og de har jobbet godt med barn og ungdom i mange år. Det er spesielt barne- og ungdomsarbeidet vi ser etter – og setter stor pris på, sier Aarseth som deltok på hele feiringen lørdag.

Han var på fotballkampen mellom MIL og Mo IL før han var med på skihytta og fikk historien bak bygget i Andåsen. På kvelden var han gjest sammen med 120 andre på jubileumsmiddagen på Fru Haugans Hotel.

– Det er godt å få et innblikk i klubben gjennom en hel dag, og ikke bare være med på banketten. Jeg liker slike oppdrag veldig godt, sier han.

Leder i MILs hovedlag, Siril Veiåker Nilsen, takket for gaven under middagen og holdt en tale der hun roste frivilligheten som gjør at MIL kan organisere så mange i fotball, turn og ski.

– Det er mange opp gjennom årene som har valgt å gi av sin fritid til frivillig, ulønnet innsats. Mange i salen har vært med i en imponerende årrekke. Det er ungene våre, eller den oppvoksende slekt, vi gjør det for, sa hun og la til at man får mye igjen for sin egen del også.

– Samtidig må det være et element av at vi gjør det for oss selv; at det er noe lystbetont ved det, som gjør at vi orker – og synes det er artig. Det sosiale er et aspekt, som jeg tror mange av oss voksne føler å få igjen for. Nye bekjentskaper og kanskje også vennskap. Det å være del av et fellesskap som gjør at man står sammen også når ting er vanskeligere. Mulighet til vekst og utvikling – ikke minst med hensyn til å tåle både tap og seier like bra, nedrykk så vel som opprykk. Og å lære ungene eller ungdommene det samme; at verden ikke går under selv om det ikke blir seier eller førsteplass, sa Siril.

Det var mange som ville hedre MIL utover kvelden, og det kom gaver fra Vefsn kommune, Idrettsrådet i Vefsn og naboklubbene Halsøy og Herringen. Hovedsponsor Helgeland Sparebank hadde virkelig tatt på seg spanderbuksene og gitt 25.000 kroner til feiringen.

Turnveteran Lillian Thorstensen hadde en interessant gjennomgang av turnsporten i laget, og ikke minst den store begivenheten i 2005. MIL Turn arrangerte Landsturnstevnet med flere tusen deltakere.

– Vi klarte det til alles tilfredshet, og vi traff både med været og gjennomføringen. Mange turnvennet jeg snakker med nevner ennå begivenheten i Mosjøen som de ser tilbake på med glede. Alle damene som sto i spissen for arrangementet bør være stolte over det de klarte, sa hun i sin tale.

Gjestene på middagen var trenere, instruktører, styremedlemmer, æresmedlemmer, veteraner og foreldrekontakter i MIL. I tillegg var Idrettskretsen, Idrettsrådet, Vefsn-politikerne og sponsorene invitert.

– Det ble en flott kveld, og jeg er glad på MILs vegne for alle blomstene, gavene og ikke minst alle de gode ordene vi fikk. Dessuten var det artig at flere kom med drypp fra den lange historien til klubben, sier MIL-lederen.

Det var også underholdning fra scenen, og turngruppas historiske tilbakeblikk fikk folk til å kose seg. Korene KorZ og D'Monrads var også med og sang både egne sanger og fellesnummer.

Fotballsangen You'll Never Walk Alone, som er mest kjent som Liverpools supportersang, ble vakkert framført av Geir Marius Skrede og Liv Andrea Hauge (piano). Det ble nevnt at Liverpool og Mosjøen IL faktisk er like gamle. Begge ble stiftet i 1892.

Kommentarer til denne saken