MIL tapte 3-5 etter ekstraomganger i Harstad

Harstad - Mosjøen 1. runde i cupen. Harstad stadion MIL tapte 3-5.

Harstad - Mosjøen 1. runde i cupen. Harstad stadion MIL tapte 3-5.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

1. runde i cupen, Harstad - MIL på Harstad stadion 2-2 (5-3)

Mål: 0-1 Eirik Høgseth (56), 1-1 Viktor Framvik (2), 2-1 Gabriel Andersen (84), 2-2 Høgseth (90), 3-2 Framvik (95), 4-2 Andersen (103), 4-3 Høgseth (115), 5-3 Nikica Kosutic (118)
Gule kort: Marius Bjørnmyr, Rodgers Kaylango, Vetle Bukten Bjerkeseth
Rødt kort: Vetle Bukten Bjerkeseth
Dommer: Ole Ragnar Jansen Knutsen, Beisfjord IL

(Trykk oppdater)

Dagens mann på Harstad stadion glemmer ikke at han gjorde tre flotte mål, men han gremmes over at han ikke satte de to store sjansene i første omgang.

- Det er utilgivelig å ikke score. Spesielt på den ene der jeg er forbi keeper og sender ballen i ryggen på en mann. Den andre er heller ikke bra fordi jeg venter for lenge med å skyte og blir taklet. På den første kunne en mann i rullestol scoret. Vi burde ledet med to mål til pause, sier Eirik Høgseth som ble tremålsscorer og holdt MIL inne i kampen helt til ekstraomganger.

Han syns ellers at laget gjorde en god innsats.

- Det står respekt av det vi gjør med så mange unge spillere på laget. Bare så synd at vi gir dem et par lette mål slik at de kommer ajour før ordinær tid, sier han.

- Vi skaper mange sjanser og er det beste laget før pause. Etter hvert blir det mange slitne bein, men vi burde holdt ledelsen inn da det gjensto noen minutter, oppsummerer dagens mann på Harstad stadion.

Cupeventyret over

Årets cupeventyr er over for MIL. Etter ekstraomganger i Harstad endte kampen 5-3.

Det hele startet meget positivt for MIL, og Eirik Høgseth hadde et par store sjanser til å gi MIL ledelsen i første omgang. Samtidig reddet MILs keeper og straffespark-ekspert, Vitalijs Artjomenko, en Harstad-straffe og det sto 0-0 til pause.

Laget opptrådte samlet og godt defensivt og hjemmelaget klarte ikke å produsere målsjanser. På kontringene var MIL farlige, og Høgseth var nær å score to ganger.

I andre omgang tok MIL ledelsen ved samme Høgseth. Han scoret på et skudd fra 10 meter og ga MIL ledelsen 1-0 etter 11 minutter. MIL klarte seg fremdeles godt da det hadde gått en halv time av 2. omgang, men så kom det to skjebnesvangre minutter.

Etter 82. minutter utliknet Viktor Framvik scorer etter at han skjøt og fikk en retur.  Så kom Gabriel Andersen og passerte tre MIL-spillere og satte  ballen i mål etter 84 minutter.

Da sto det 2-1 og det var få minutter igjen av kampen. Da klokka passerte 90. minutter fikk MIL frispark fra 18-19 meter og Eirik Høgseth scoret ved å legge ballen over over muren og helt nede i hjørnet. Kommentator Andreas Isachsen kalte frisparket et Messi-frispark.

Ekstraomganger på Harstad stadion og hjemmelaget tok over initiativet. De scoret to ganger i 1. første ekstraomgang og kampen så ut til å være over.

Men  Eirik Høgseth scoret igjen da det gjensto fem minutter av 2. ekstraomgang. Han dro seg fri etter et angrep på venstresiden, og nærmest siktet ballen i hjørnet fra 13-14 meter.

Men det ble ikke mer press fra MIL selv om de kastet fram mange mann i angrep. De fikk nok med å forsvare seg og det kom et mål til to minutter før slutt da Nikica Kosutic scoret lett etter at hele forsvaret til MIL var utspilt.

Slik var kampen:

1. omgang:

Eirik Høgseth har hatt to store sjanser til å gi Mosjøen ledelsen i cupkampen i Harstad.

Midt i omgangen rundet han keeper og traff ryggen til midtstopper Kåre Harald  Arntsen da han skulle sette ballen i mål

Helt mot slutten av første omgang fikk Eirik Høgseth sjansen igjen alene mot keeper, men hardt presset av en forsvarer. Det endte med hjørnespark.

Midt i omgangen ble det straffe til Harstad som straffe-ekspert Valerij Artjomenko tok.

Midtstopper Marius Bjørnmyr pådro seg gult kort i duellen som ga straffespark. Rodgers Kaylango har også fått gult kort, og det er hans tredje gule i løpet av cupkampene. Han må stå over en eventuell 2. rundekamp.

2. omgang:

Eirik Høgseth scoret på et skudd fra 10 meter og ga MIL ledelsen 1-0 etter 11 minutter på Harstad stadion.
 

MIL har åpnet andre omgang meget godt og har klart å presse Harstad bakover til tider.

Hjemmelaget klarer ikke å spille seg til store sjanser, og den eneste store sjansen deres i kampen var straffesparket.

Harstad har kommet mer med og fikk en stor sjanse da Fredric Lindquist skjøt og traff et MIL-bein til corner. Første sjanse til HIL i andre omgang.

Etter 30 minutter i 2. omgang hadde Eirik Høgseth et flott gjennomløp og kom alene mot keeper. Han ble avblåst for offside som var på grensa.

78 minuter: Kevin Bjerkeseth skifter med Sander Myrvang.

Under ti minutter igjen av ordinær tid. MIL opplever hardt press, men klarer å forsvare seg godt.

82. minutter 1-1 Viktor Framvik scorer etter at han skjøt og fikk en retur

84 minutter 2-1 ved Gabriel Andersen. Han passerer tre MIL-spillere og setter ballen i mål.

85 minutter: Fredrik Pettersen ut og Vetle Bjerkeseth inn.

Harstad har snudd alle kampene de har spilt i cupen og serien i år. De vant 3-1 over Grand i første kvalikrunde etter scoringer i 89. og 90. minutt. Mot Salangen avgjorde de i ekstraomganger og vant 3-2. I første seriekamp i 3. divisjon lå de under med to mål for Korsvoll, men vant 5-3 til slutt.

87 minutter Marius Bjørnmyr ut og Håkon Grønbech inn.

90. minutter og Eirik Høgseth scorer på frispark fra 18 meter. Et fantastisk frispark over muren og helt nede i hjørnet. Kommentator Andreas Isachsen kaller frisparket et Messi-frispark.

1. ekstraomgang:

Det blir ekstraomganger i Harstad. På slutten av ordinær tid var det tendenser til Hawaii-fotball, og Harstad var nærmest scoring. Det ble spilt fem minutter tilleggstid før dommer Ole Ragnar Jansen Knutsen, Beisfjord IL blåste av.

MIL har brukt sine tre innbyttere, og har ingen mulighet til å sende innpå friske bein i ekstraomgangene.

Kjempemulighet til MIL etter tre minutter. Eirik Høgseth gjennom på kanten, men innlegget ble stoppet og det ble corner.

95 minuuter: 3-2 Kontring av Harstad og Viktor Framvik som kaldt og rolig setter ballen i mål. Der ble MIL tatt skikkelig mens de sto oppe med mye folk. Framvik hadde flyplass å løpe på.

Det er hjemmelaget som styrer kampen nå. MIL-spillerne slår lange baller for å klarere, og de klarer ikke å bygge opp eget spill.

103 minutter: 4-2 Sander Ringberg på venstrekanten legger inn til Gabriel Andersen. En perfekt overgang som gjør at forsvaret til MIL blir parkert

Harstad igjen. Nå må Vitalij Artjomenko ut og stoppe Sander Ringberg. Bra redning.

2. ekstraomgang:

MIL må heve seg mange hakk for å redusere. Det er for lite sammenheng mellom lagdelene, og det blir mange enkeltprestasjoner.

Harstads Gabriel Andersen får sjansen allerede etter et minutt. Kommer fri på 20 meter og skyter over.

MIL lever farlig nå. De står ganske høyt, og mister ballen ofte. Farlig.

Harstads Viktor Framvik får stå alene på 10-12 meter, men skyter over.

Eirik Høgseth får en mulighet men keeper Sulejman Sulejmanovic redder.

Rødt kort til MIL. Kevin Bjerkeseth får sitt andre gule og må ur av banen.

Tomålscorer Viktor Framvik raider igjen, men ingen tar ballen foran mål.

MÅL 115 minutter: 4-3 Eirik Høgseth igjen. Scorer sitt tredje mål. Drar seg fri og setter ballen flott i mål fra 13-14 meter. Fem minutter igjen.

118 minutter 5-3 Nikica Kosutic scorer lett etter at hele forsvaret var utspilt

Kampen er over og resultatet ble 5-3 til Harstad.

Mosjøen ILs lagoppstilling

MIL stiller sannsynligvis med dette laget fra start. Det er stort sett det samme laget som har spilt de to rundene i kvalifiseringen mot Sandnessjøen (3-0) og Namsos (6-3 etter straffespark)

1 Vitalijs Artjomenko
5 Joakim Haugen Finsås  KAPTEIN
4 Marius Bjørnmyr (Håkon Grønbech inn etter 87. minutt
6 Espen Nergård
13 Rodgers Kalyango
15 Stian Kristiansen
8 Fredrik Pettersen (Vetle Bjerkeseth fra 85. minutt)
18 Alexander Gløsen
14 Kevin Bomnes Bjerkeseth (Sander Myrvang fra 78. minutt)
19 Emil Stimo Dahl
23 Eirik Søfting Høgseth

Innbyttere: 21 Vetle Bukten Bjerkeseth, 3 Sander Heia Myrvang, 9 Håkon Grønbech Nyland 

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken