Onsdag kveld ble Bjørn Arve Lund (36) ansatt som ny trener i Mosjøen IL. Han har spilt noen kamper for MIL i 3. divisjon denne sesongen, og han har vært trener for yngre spillere i Halsøy IL. Han er i gang med trenerutdanning gjennom NFF.

– En spennende løsning for oss, sier daglig leder i MIL Fotball Espen Isaksen.

– Han har lang og god erfaring som spiller på et høyt nivå, men han har ikke trenererfaring på seniornivå.

Lund flyttet fra Brønnøysund til Bodø i 1999. Skader forhindret han i å nå flere enn 13 kamper for Glimt A, før han gikk til Levanger i 2003.

Årets trenere Rikard Vestre og Einar Johnsen hadde begge toårskontrakter, men Vestre avsluttet kontrakten da det ble klart at klubben rykket ned. Han har nå flyttet tilbake til Brattvåg.

Einar Johnsen uttalte i et intervju med Helgelendingen nylig at han ønsket å fortsette kontrakten ut.

– Einar blir ikke med videre i trenerteamet. Vi har fått på plass hovedtrener nå, og skal ha flere i støtteapparatet rundt Bjørn Arve.

Den nye treneren er fra Brønnøysund og spilte seniorfotball i BIL fra han var ganske ung. Han var et av Helgelands største talenter og var innom Rosenborg. Dessverre for Bjørn Arve fikk han en korsbåndskade som 15-åring, og den har fulgt han gjennom karrieren. Han har hatt flere operasjoner, og har gjort mange comeback.

Bjørn Arve har også spilt for Levanger og Bodø/Glimt. I tillegg har han to sesonger for Mo IL.