Over 12 000 gikk til Marsøra i sommer: - Er en friluftsport og passer for alle

Marsøra er et populært turområde, og fra juni til oktober passerte over 12 000 ferdselstelleren til Statsskog.

Marsøra er et populært turområde, og fra juni til oktober passerte over 12 000 ferdselstelleren til Statsskog. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

I perioden 21. juni til 17 oktober hadde Statskog en ferdselsteller plassert på Marsøra i Mosjøen. Den registrerte til sammen over 12 000 passeringer på de knappe fire månedene, og enhetsleder for folkehelse i Vefsn, Anne-Marit Almås Marken, er ikke overrasket over tallene.

– Marsøra er en friluftsport og et av de viktigste fysiske folkehelsetiltakene vi har i kommunen. Området er lett tilgjengelig og sentrumsnært, og da blir det ofte brukt, sier Almås Marken.

Hun mener videre Marsøra er et turområde som passer for alle, uansett alder og fysiske utfordringer.

– Du har egentlig alt av naturopplevelser samlet på et sted, med både strandsone, skog og fjell rundt deg, sier Almås Marken.

Marsøra er også en del av Sommertrimmen, og spesielt i juli ga det seg utslag på ferdselstelleren. Godt over 5000 personer passerte telleren denne måneden for å sikre seg nye poeng i trimkonkurransen. Nå er derimot både sommeren og Sommertrimmen definitivt over, og snart stenges Marsøra for all ferdsel.

– For en del år siden ble det bestemt at all ferdsel til Marsøra skulle forbys i tidsrommet 15. oktober til 15. mai. Samtidig ser vi jo an forholdene, og siden det ikke har kommet snø ennå har vi valgt å holde åpent litt lenger, sier Almås Marken og understreker at det er sikkerhetsmessige årsaker til at veien stenges.

– Det er noen rasutsatte områder på strekningen, og det har allerede gått noen mindre ras i høst. Spørsmålet i år blir derimot hvor vi skal stenge. Vi ser at mange bruker Helgelandstrappa fortsatt, og det har kommet en ny form for aktivitet der turgåere tar seg oppover trappa med hodelykter i mørket. En løsning kan derfor bli å sette opp skilt lenger inn på veien, men ingenting er bestemt ennå.

Foreløpig er det ingen skilt som viser at det ikke er tillatt med ferdsel til Marsøra, men det er ikke lenge til advarselen kommer opp.

Foreløpig er det ingen skilt som viser at det ikke er tillatt med ferdsel til Marsøra, men det er ikke lenge til advarselen kommer opp.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags