Gå til sidens hovedinnhold

Avsluttet sesongen i Frankfurt: - Hadde mest lyst til å ta taxi til mål

Artikkelen er over 3 år gammel

– Jeg møtte veggen etter tre mil, og kunne gjerne tatt taxi inn til mål, sier Tom Roger Vege-Tangen.

Mosjøværingen, som nå bor og jobber i Oslo, er i ferd med å gjøre det til en tradisjon å avslutte løpssesongen i Tyskland. Søndag var det åttende gang at han fullførte Frankfurt Maraton. Den er med sine rundt 30.000 startende et av de største og mest populære maratonløpene i Tyskland.

Tom Roger synes det er kjekt å ha et treningsmål når han har gjort unna Oslo Maraton i september. Det gjør det lettere å holde treningen i gang. 48-åringen legger ikke skjul på at han liker seg i Frankfurt-gatene selv om det kan være vindfullt.

I år var det ekstra mye vind under løpet.

– Det var vanskelige vindforhold denne gangen. Jeg skal ikke bruke det som unnskyldning for at det gikk tyngre enn jeg skulle ønske, men det var helt klart en medvirkende årsak til at jeg brukte lenger tid enn jeg håpet på før start. En kombinasjon av vind og at jeg fikk trøbbel med den ene lysken, førte til at jeg ikke kom inn under 2,40 denne gangen. Jeg møtte på sett og vis veggen etter 32-kilometer, sa Tangen etter målgang.

Han kom i mål på 2.43, men for en som har en bestenotering på 2.32 og som løp fort i Oslo Maraton for fem uker siden, var ambisjonene større.

Målet var å følge opp statistikken han har i Frankfurt. Hele sju ganger har Tom Roger løpt på 2,39 eller bedre.

– Jeg forsto at det kunne bli utfordrende å løpe så fort da jeg kjente på vinden. Selv om jeg på nytt hadde forhåpninger om å bryte 2.40-grensen. Jeg lå veldig godt an i forhold til skjemaet da jeg passerte halvveis på 1.17. Den første halvmaraton var jeg godt fornøyd med, men det ble langt verre på slutten.

– Det gikk tyngre etter at jeg fikk trøbbel etter godt og vel tre mils løping. Da fristet det veldig med taxi inn til mål, men jeg er glad jeg ikke ga opp, sier han.

Tom Roger ble nummer fire i klassen sin, og 65 totalt, da han satte sin personlige rekord på 2:32:37 i Frankfurt i 2010.

Norske plasseringer:
67. Øystein Wergeland, Sandnes IL 2:29:50
178. Are Birkeli, HFIK 2:39:20
202. Knut Eraker Hole, Grua 2:41:04
213. Gjermund Sørstad, Tranby 2:41:28
216. Andreas Ree, Milslukern Sport 2:41:42
220. Kristian Thon, Oslo 2:41:50
249. Tom Roger Vege-Tangen, Namdal løpeklubb 2:43:00
(nummer 18 i klasse M45)

Kommentarer til denne saken