Lørdag 29. september er det klart for Kippermomila for fjerde gang.

– Jeg brenner ekstremt for løpeglede, og som ansatt i Bedriftsidretten i Nordland ser jeg muligheten for å utvide aktiviteten i fylket, sier Sondre Skjelvik.

Sammen med Vefsn kommune BIL

Han er en direkte årsak til at Kippermomila igjen blir arrangert etter at fjorårets løp manglet arrangør og ble avlyst.

– I vår reklamerte vi for sykle-til-jobben-aksjonen i Mosjøen, og da kom jeg i kontakt med bedriftsidrettslaget til Vefsn kommune. Vi ble enige om å ta opp igjen Kippermomila, og nå kommer jeg nedover med tidtakerutstyr, startnummer og motivasjon, sier Sondre som også skal ha to foredrag i tillegg til å arrangere løpet.

Han er akkurat ferdig med Bodøstafetten som ble arrangert for første gang sist helg.

– Det ble en suksess med om lag 900 løpere på 111 lag. Profilen på denne stafetten er trimmere og mosjonister i bygatene, og det samme ønsker jeg skal skje i Mosjøen.

– Etablere et trimarrangement

Han har god hjelp av bedriftsidrettslaget og av Kjetil Hoff ved Kippermoen idrettssenter.

– Sondre er en kapasitet og en stor inspirator. Jeg håper virkelig at vi kan klare å mobilisere mange løpere på femkilometeren og på Kippermomila, sier Kjetil Hoff som var en av initiativtakerne til Kippermomila første gang i 2014.

– Kjærstad IL arrangerte i 2015 og 2016, og de fikk over 200 deltakere på det meste. Nå er det viktig å få etablert dette trimarrangementet. Voksne folk som går eller løper er artig, og hvis noen kan utfordre hverandre er det enda bedre, sier Hoff.

Han forteller at påmeldingen er i gang, og at man finner påemldingen på Facebook på arrangementet Kippermomila 2018.

Inviterer til foredrag

Sondre Skjelvik skal holde foredrag både fredag formiddag og kveld, og ta med seg folk ut på løpetur.

– Jeg har god erfaring i veiledning av løpere på de fleste nivåer. Jeg holder et kort foredrag og etterpå gjennomfører vi en rooolig løpetur for å piffe beina til dagen etterpå, sier han.

På formiddagen skal han på Mosjøen videregående skole, og på kvelden er det åpent foredrag.

– Hvem som helst kan løpe 5 eller 10 kilometer i flatt terreng. Jeg liker bredden i løpinga selv om jeg har satset knallhardt for meg selv på maraton. Det er bredde som skaper topp, og hvis jeg kan gi litt inspirasjon til noen så blir jeg fornøyd, sier han som nylig senket sin personlige rekord på maraton til under 2.30. Han ble fjerde beste norske løper i Berlin maraton og har den åttende beste norske tiden i rå.

Dette er historien til Kippermomila:
2014: Vefsn kommunes idrettsavdeling arrangerte. 80 deltok første helga i oktober.
2015: Kjærstad IL arrangerte, og 205 deltok midt i september.
2016: Kjærstad IL arrangerte andre helga i september og fikk færre deltakere enn året før. Om lag 60 aktive løpere.
2017: Ikke arrangement