Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg kan gi litt inspirasjon foran Kippermomila

Artikkelen er over 3 år gammel

– Jeg håper folk kommer på Kippermomila lørdag, og hvis de vil ha litt inspirasjon så skal jeg fortelle om gleden med løping, sier Sondre Skjelvik.

Sammen med bedriftsidrettslaget i kommunen har Sondre Skjelvik fra Bedriftsidretten i Nordland tatt på seg arrangementet lørdag.

Fredag formiddag skal han snakke med elevene på videregående, og fredag ettermiddag (klokka 1600) kan hvem som helst komme på et inspirasjonsforedrag på samme sted. De som vil kan også bli med på en rolig tur etterpå.

– Dette er et løp som har stort potensial. Det lå nede i fjor, men klarer vi å etablere løpet vil det bli stort i årene som kommer, sier en meget entusiastisk maratonløper fra Bodø.

Han har nettopp arrangert Bodøstafetten og fikk 1000 deltakere.

– Jeg ser at det er over 60 som har meldt seg på til Kippermomila, og jeg regner med at det kommer minst 100 til. Det er mulig å melde seg på helt fram til start, og det er både fem- og ti-kilometer, sier han og legger til at været blir bra.

– Litt duskregn tåler vi alle. Det er godt løpevær, forsikrer han.

Foredraget fredag ettermiddag har Skjelvik kalt "Løpeglede - Nøkkelen til gode løp".

– Jeg er ikke så opptatt av løpsteknikk, for det er mange ulike måter å løse dette på. Det er mye viktigere å føle at man får flyt i løpinga, og at man finner et tempo som passer. Å kikke på klokka og presse på blir det ikke løpeglede av, sier Sondre Skjelvik som ikke skal løpe selv lørdag.

Han har imidlertid lovt å hjelpe sin maratonkollega Emil Sorsell fra Rana.

– Emil har sagt at han skal sette løyperekord, og jeg tror han klarer å presse seg under 33 minutter. Løypa er flat og fin og jeg skal løpe sammen med han de første to kilometrene så han ikke åpner for hardt, smiler Sondre som også forteller at han har bedt et par kompiser fra Bodø om å komme.

– Jeg tror det kommer tre. Hvis Kippermomila blir en snakkis kan det komme mange løpere utenfra for å løpe i denne fine løypa, sier han.

Kommentarer til denne saken