NM-sølv i maratondebut

NM-SØLV: Annika Lorentsen imponerte da hun løp inn til NM-sølv i det som var hennes aller første maratonstart.

NM-SØLV: Annika Lorentsen imponerte da hun løp inn til NM-sølv i det som var hennes aller første maratonstart.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Annika Lorentzen imponerte da hun debuterte som maratonløper.

DEL

Dønna-damen løp så fort at hun sikret seg NM-sølv den fyldige 45-49-årsklassen. NM var lagt inn i Oslo Maraton sist helg.

Annika syntes det er spesielt å tenke på at hun fikk NM-medalje i det som var hennes aller første maratonstart. Likeså at hun var med og kjempet om den gjeveste medaljen som ble delt ut i en av de tøffeste veteranklassene. Lorentzen hadde ingen annen målsetning enn å fullføre på anstendig vis da hun for aller første gang ga seg i kast med 42195-meter på asfalt og brostein i Oslo-gatene.

– Jeg har i flere år tenkt som så at en gang i fremtiden hadde det vært kjekt og prøvd seg på en helmaraton. I år fikk jeg lyst til å prøve meg selv om jeg hadde stor respekt for distansen. Det blir liksom noe helt annet å løpe over fire mil enn en tikilometer, sier Annika som var spent i timene før start. Først og fremst hvordan kroppen ville takle den belastningen det er å løpe så langt. Det aller største spenningsmomentet var kanskje om beina ville tåle belastningen.

Respekt for distansen

– Det gikk overraskende bra selv om jeg mot slutten fikk føling med krampe. Men det var ikke verre enn at jeg hentet meg inn og fullførte, sa Lorentsen som ikke har noen løp eller friidrettsbakgrunn. Hun spilte fotball i tenårene og var på den tiden en del av det gode idrettsmiljøet i øykommunen. Annika legger ikke skjul på at hun hadde stor respekt for distansen. Hun hadde hørt om den berømmelige veggen og at et maratonløp først starter etter 30-kilometer.

Den beskrivelsen er ikke den lokale debutanten uenig i. Hun merket at det skjedde noe med kroppen etter tre mils løping. det skulle imidlertid vise seg at den blide damen hadde disponert kreftene mye bedre enn brorparten i det store startfeltet. Lorentzen hadde en flott opplevelse selv om hun fikk føle på kroppen at det koster å holde det gående så lenge på asfalt og hardt underlag.

– Jeg hadde en såpass positiv opplevelse at dette er noe jeg kan tenke meg å prøve på nytt når jeg får kraftanstrengelsen litt på avstand. En ny start var nok ikke det første jeg tenkte på rett etter målgang. Men noen timer senere var jeg i det moduset at det kan bli aktuelt med flere helmaratonløp, sa Annika som løp Birkebeinerløpet for to år siden. Det var frem til hun debuterte i Oslo Maraton det lengste hun har løpt i konkurransesammenheng.

Maraton klasse 45-49 år:
1. Elisabeth S Urdahl 3:23:39
2. Annika Lorentzen, Dønna 3:25:05
3. Maria Nordfjell, Tromsø Løpeklubb 3:25:43

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags