Framtidige elever testet «Elghufs» med Tarjei

TRENING: Tarjei Solli instruerte framtidige elever i elghufs.

TRENING: Tarjei Solli instruerte framtidige elever i elghufs.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Neste høst planlegger Mosjøen videregående skole (MVS) et tilbud til lokale langrennsløpere og de som vil drive utholdenhetsidretter.

DEL

– Vi hadde tenkt å starte opp denne høsten, men det var ikke mange nok som var i den rette alderen. Nå har vi sett framover og ønsker å starte opp neste høst, sier Kenneth Solli som er lærer på idrettslinja ved MVS.

Poenget med et ekstra tilbud innenfor ski og utholdenhet er at flere kan gå videregående skole lokalt.

Det er mange helgelendinger som har reist til for eksempel Meråker eller Lillehammer for å satse innenfor sin idrett.

– Vi har flotte treningsforhold både sommer og vinter, og enda bedre blir det når Sjåmoen bygges ut. Et snøsikkert område som også i framtida vil få rulleskiløype. Vi har kapasitet og kompetanse på idrettslinja, og fordelen er at de som vil satse på for eksempel ski kan bo lenger hjemme, sier Solli.

Idrettslinja ved MVS har god søkning, og det er mange som driver aktiv idrett som går der. Nå blir det et tilbud til.

De lokale utøverne har blitt invitert også tidligere, og denne gangen var det samling over flere dager.

– I dag er det elghufs på programmet, og det er en mye brukt treningsform på barmark med staver. Vi etterlikner skigang, og i motbakke er dette en hard økt, sier Tarjei Solli som var instruktør. Han satser på langløp også til vinteren. Vasaloppet er noe han forbereder seg på.

– Vi har gjort flere ting disse dagene, og vi har en motivert gjeng med ungdommer som snart skal søke videregående skole. Selvsagt håper vi at vi kan få dem på idrettslinja med fordypning på ski/utholdenhet, sier Kenneth Solli.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags