På pallen i rulleskirenn i Trøndelag

GIKK GODT: Ole Jakob Forsmo gjorde det bra i Hommelvik Grand Prix på rulleski i helga. Det lover bra for kommende sesong. Foto: Svein Halvor Moe

GIKK GODT: Ole Jakob Forsmo gjorde det bra i Hommelvik Grand Prix på rulleski i helga. Det lover bra for kommende sesong. Foto: Svein Halvor Moe

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ole Jakob Forsmo ble nummer tre i den knallharde juniorklassen i Hommelvik Grand Prix.

DEL

Mosjøværingen imponerte i helga i Hommelvik Grand Prix.

Det ble en flott tredjeplass i 19 og 20-årsklassen på Forsmo som har satt seg høye mål denne vinteren. Det var bare Kristoffer Berset (Surnadal) og Magnus Nordøy (Frol) som hamlet opp med Forsmo i juniorklassene. Begge går på skigymnaset i Meråker og kan skilte med topp ti-plasseringer i norgescupen og junior-NM.

Han har hatt en bratt og fin utviklingskurve etter at han som 16-åring begynte på skigymnaset i Meråker.

Sammen med de store

Tønseth, Emil Iversen, Niklas Dyrhaug og Johannes Høsflot Klæbo var alle i aksjon i seniorklassen.

Forsmo startet samtidig med det store seniorfeltet og fikk derfor lukte på seniornivået. Ole Jacob gikk over to minutter raskere i år enn han gjorde i tilsvarende arrangement i fjor. Det til tross for at det var betydelig tyngre forhold i år. Først og fremst i form av at det regnet og var surt og kaldt både før og under rennet.

– Jeg stilte først og fremst opp fordi det er god trening å være med i ren som dette. Du gir gjerne litt ekstra når du får på deg startnummer. Jeg er veldig fornøyd med de svarene jeg fikk i dag selv om jeg gjerne skulle ha vært med Norøy og Berset helt inn. Men jeg måtte slippe en kilometer før målgang, sa Forsmo som var veldig tilfreds med at han fulgte tetduoen i 17 av 18-kilometer.

– Sterkere i år

– Jeg føler at jeg er sterkere nå enn på samme tidspunkt i fjor. Selv om jeg mistet veldig mye trening i sommer da jeg hadde flere sykdomsavbrekk. Det gjør at jeg har færre treningstimer enn jeg hadde planlagt. Men det meste har gått på skinner etter at jeg begynte på skolen i Meråker i august, sa Forsmo som i juni var ferdig med tre år på skigymnaset.

Han presterte ikke bra nok de to første juniorsesongene til å få gå det tredje og siste skoleåret over to år.

– Det førte til at det ble mye å gjøre på skolen siste året. Jeg merket at jeg i perioder manglet overskudd. I dag er jeg glad for at det ikke ble noe fjerdeår på meg. For jeg har et bedre opplegg på idrett grunnfag. Jeg er blant de yngste i en stor og god treningsgruppe. Et pluss er det at vi tar studiepause i november når sesongen starter og frem til den er ferdig. Det gjør at jeg kan ha fullt fokus på langrennsbiten i den perioden.

Ambisiøs målsetning

Ole Jacob ble nummer 250 i Hovedlandsrennet det siste året han gikk på ungdomsskolen. Fire år senere har han forhåpninger om å bli blant de 30 beste sammenlagt i juniorenes norgescup.

– Jeg føler at det er mulig selv om det er et en ambisiøs målsetning. Det betinger i så fall at jeg holder meg sykdoms- og skadefri og får gjennomført de øktene og samlingene jeg har planlagt.

Han presterte karrierebeste sist vinter da han gikk inn til 21.beste tid av tredjeårsjuniorene i norgescuprennet på Nes. Det var en stor opptur for Forsmo som fylte 18 år i august.

Bedre forutsetninger

– Jeg føler at jeg har bedre forutsetninger for å hevde meg til vinteren dersom det fungerer bra på treningsfronten. For jeg har blitt ett år eldre og vil denne sesongen dra fordel av at jeg tilhører den eldste årgangen i klassen. Det må jeg prøve å utnytte. Jeg er innforstått med at jeg må være stabilt inne blant de 30 beste i norgescup for å nå målsetningen, sier Forsmo.

Han reiser til Sverige for å trene på snø i andre halvdel av oktober. Ole Jacob ser frem til å få snø under skiene, selv om ha liker både løping og rulleski.

Han gjorde det også bra i motbakkeløpet Kluken Opp nylig.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags