Håper å komme til kvartfinalen i NM: – Knallhardt i toppen

HARDT I TOPPEN: Morten Hjørnerød håper å gå videre fra prologen, men innser at det er knallhardt å klare det. Foto: Svein Halvor Moe

HARDT I TOPPEN: Morten Hjørnerød håper å gå videre fra prologen, men innser at det er knallhardt å klare det. Foto: Svein Halvor Moe

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– På en toppdag når alt klaffer kan jeg nå kvartfinalen, sier Morten Hjørnerød (17) fra Mosjøen.

DEL

Norgescupen i langrenn for junior arrangeres i helga på Romerike med Åsen IL som arrangør.

Fredag var det 10 km klassisk distanse, og lørdag er det NM-sprint i fristil.

Morten Hjørnerød, Mosjøen IL gikk ikke fredag, men Preben Horven, Bossmo/Ytteren gikk inn til 9. plass fredag og var 46 sekunder bak vinneren i klasse M17. 149 løpere fullførte fredagens renn, og det blir nok enda flere deltakere i NM-sprinten. Søndag er det 7,5 km fri teknikk.

Håper på kvartfinale

Morten er en hardtsatsende og spennende langrennsløper som begynte på skigymnaset i Meråker i fjor høst. Han gleder seg til NM-sprinten.

– Det er det enkeltrennet jeg har størst forventninger til i vinter. For NM-sprinten går i skøyting og det er den stilarten jeg liker og behersker best, sier Morten.

Junior-NM i sprint arrangeres i helga, og de andre NM-distansene og kretsstafetten arangeres i første halvdel av mars på Savalen. Morten Hjørnerød har også tenkt seg dit.

– Jeg har følt meg fin på trening i det siste og har et stort mål i forbindelse med NM-sprinten. Det er å gå så fort i prologen at jeg er en av dem som klarer å gå videre. På en toppdag håper jeg at det skal være mulig selv om konkurransen er hard og jeg har mange å bryne meg på.

Mange konkurrenter

Han konkurrerte i en klasse (M17) hvor det var over 200 i norgescupåpningen på Konnerud.

Lørdag blir det like mange i NM-sprinten, men Hjørnerød ser ingen grunn til å senke ambisjonene av den grunn.

På Konnerud var han knappe sju sekunder unna å ta seg til kvartfinale, men der var det klassisk sprint.

– Jeg gikk 10 kilometer klassisk dagen før sprinten, og ser i ettertid at det ikke var optimalt. Jeg var en smule sliten da jeg tok fatt på sprinten, og manglet det ekstra giret som du må ha for å hevde deg. Derfor har jeg og trener Eirik Lorentsen blitt enige om at jeg står over fredagens distanserenn, sier han.

God treningsperiode

Morten har trent bra under flotte forhold de tre siste ukene. Det gjør at det er en godt forberedt Mosjøen-løper som kaster seg over stavene i NM-sprinten. Morten, som gjorde en flott prestasjon på sprinten i Hovedlandsrennet i fjor, vet at hvert eneste tidel kan bli avgjørende for om han går videre eller ikke. Hjørnerød er spent på om sprintløypa i helga er like kapasitetskrevende som den som møtte han og deltakerne i starten av januar.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken