Talentstipend til framgangsrik junior

Jesper Abelsen Andreasen er en av fem unge talenter som fikk stipend fra Grong Sparebank.

Jesper Abelsen Andreasen er en av fem unge talenter som fikk stipend fra Grong Sparebank.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Under Grong Sparebank sin kundekveld i Kulturhuset Kuben på Grond onsdag kveld ble det for første gang delt ut rakettmidler fra banken.

Jesper Abelsen Andreasen fra Mosjøen var en av de dyktige talentene som ble valgt ut til å motta stipendet. Rakettmidlene fra Grong Sparebank er et talentstipend som deles ut hvert år til inntil fem grundere, idrettsutøvere eller kunstnere i aldersgruppen 16 til 25 år.

- Det var mange gode søkere og det var vanskelig å velge ut kun fem vinnere, sier administrerende banksjef Jon Håvard Solum i en pressemelding.

- Det er fantastisk å se at det er så mange kreative og dyktige ungdommer som vil opp og frem i verden sier Solum, som onsdag kveld offentliggjorde årets fem heldige vinnere av rakettmidlene. Hver av de fem fikk kr. 20.000,- av Grong Sparebank.

Jesper ble valgt ut som en av vinnerne på bakgrunn av at han satser hardt, og har hatt en framgangsrik juniorkarriere. I tillegg er han opptatt av å stille opp for de yngre utøverne i klubben i sin heimkommune og er gjerne med dem på samlinger når han har mulighet. Grong Sparebank ønsker å støtte Jesper på veien til videre satsing mot å nå sitt mål om å komme inn på landslag og få mulighet til å gå verdenscup.

De øvrige dyktige vinnerne av årets rakettmidler er Sigve Brandtzæg Hårberg fra Steinkjer, Amund Totland fra Lierne, Hallvard Granli fra Grong og Marcus Bomann fra Steinkjer.

Sigve og Hallvard er også idrettsutøvere, hvor førstnevnte er friidrettsutøver og løper kort og mellomdistanse, mens Hallvard i likhet med Jesper satser hardt som langrennsløper. Amund går jazzlinja på NTNU, og har gitar som sitt instrument, mens Marcus er gründer og bruker i dag mye av tida si til å jobbe med Kindersafe, som er et verktøy som skal hjelpe ansatte i barnehagen og trygge barna.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags