På plass i Kollen for å jakte på poeng i norgescupen

Ole Jakob Forsmo foran Aleksander Slydahl under KM på ski på Sjåmoen i fjor. Da var Ole Jakob Forsmo best.

Ole Jakob Forsmo foran Aleksander Slydahl under KM på ski på Sjåmoen i fjor. Da var Ole Jakob Forsmo best.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

I dag skal Halsøy IL-løperne Jesper Abelsen Andreasen, Ole Jakob Forsmo og Ivar Tverå gå norgescup i Holmenkollen i tillegg til Mosjøen ILs Aleksander Slydahl.

Det er sesongens andre norgescuphelg, og det er 10 km fristil i dag og NM i klassisk sprint i morgen lørdag. Søndag er det 15 km klassisk for juniorene fra Vefsn.

Lyktes ikke sist

Ole Jacob Forsmo var syk i jula og hadde en vanskelig inngang til vinterens første norgescuphelg. Den fremgangsrike Halsøy-løperen har nå holdt seg frisk og fått trent bra i en måned. 19-åringen har ambisjoner i helga.

- Jeg ser frem til å konkurrere i Holmenkollen igjen. Spesielt så lenge formen er stigende. Det er heller ikke noe minus for meg at det er tøffe løyper, sier Ole Jacob som har løftet seg mye det siste halvåret. Mosjøværingen har fått et optimalisert opplegg etter at han begynte på idrett grunnfagsstudier i Meråker.

Det studiet er lagt opp med tanke på at det skal være mulig å prestere best mulig i langrennssporet. Forsmo kan i vinter fokusere på langrenn.

- Det har sammenheng med at vi har tatt en studiepause frem til påske slik at jeg kan bruke all min energi på å gå fortest mulig på ski. Det er den største forskjellen på å være student og skigymnasiast. Nå kan jeg i større grad styre dagene selv. Jeg får bedre tid til restitusjon ettersom det er mindre å gjøre på skolen, sier Forsmo som fikk en god start på sesongen. Sisteårsjunioren fikk ikke tatt ut potensialet den første norgescuphelga på Beitostølen.

Har fulgt planen

Ole Jacob var syk i jula og hadde en vanskelig inngang. Det var strek i regningen at den hardtsatsende langrennsløperen ikke fikk kjørt det opplegget han hadde lagt opp til. Det påvirket også prestasjonene på Beitostølen hvor det var harde løyper og tunge forhold. Det burde ha passet en kapasitetsløper som Ole Jacob som også vil få brukt sine sterkeste sider som langrennsløper i Holmenkollen.

Han har blinket seg ut de to distanserennene i hovedstaden.

- Jeg har fulgt et treningsprogram som innebærer at jeg skal være i toppform under juniornorgesmesterskapet i Steinkjer om to uker. Men det har svart bra fir meg på trening den siste tiden. Derfor har jeg forhåpninger om at det skal være mulig å hevde seg i hovedstaden. Spesielt på de to lengste distansene hvor jeg har størst mulighet til å gjøre det bra. Det er et mål å kjempe om topp 30-plassering begge dagene dersom jeg får det til å klaffe.

- Hvorfor har du større forhåpninger nå enn du hadde på Beito?

- Det handler om at jeg har fått trent bra over tid og har flere gode gjennomkjøringer i kroppen Jeg har også fått gått flere renn og bør sånn sett ha større fartsressurser, sier Forsmo som er en av tre lokale løpere som skal i aksjon. Ivar Tverå fra Korgen skal også i aksjon. Forsmo ber oss se opp for Tverå ettersom han har imponert på trening den siste tiden.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags