Nordlandscupen i gang på Aufles: Marte gikk like fort som gutta

GIKK FORT: Det er Nordlandscup 5 og 6 på Aufles i helga. Lørdag gikk årets kretsmester i J14, Marte Alstad-Larsen, like fort som guttene i klassen. Foto: Per Vikan

GIKK FORT: Det er Nordlandscup 5 og 6 på Aufles i helga. Lørdag gikk årets kretsmester i J14, Marte Alstad-Larsen, like fort som guttene i klassen. Foto: Per Vikan

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

I dag var langrennsløpere fra hele Nordland på plass på Kjærstad ILs skistadion på Aufles.

Det er to renn i Nordlandscupen som går på Aufles, og lørdag var det fristil langdistanse. Søndag er det klassiske distanser og det er Halsøy IL Ski som arrangerer.

Marte Alstad-Larsen fra Fauske viste at jentene kan være like god som gutta. Hun gikk fire kilometer nesten like fort som guttene i G14. Bare to sekunder skilte Marte fra vinnerne i gutteklassen, Bastian Brumoen, Åga IL og Vetle Mathiesen Knutsen, Innstranden som delte seieren.

På den nye skistadion ved klubbhuset til Kjærstad IL hadde arrangøren laget et sinnrikt system med start, mål, runding og passering. For løperne var det ikke like enkelt å holde rede på hvilken sløyfe man skulle ut på, og Trond Nyland som var innleid som sentral løypevakt hadde sitt svare strev med å sende løperne i riktig retning. Men det gikk bra og alle fikk sin endelige sluttid registrert.

Forholdene var perfekte i både enkilometeren, tokilometeren og trekilometeren. Distansene var satt sammen med disse sløyfene, og alle klassene i Nordlandscupen gikk litt lenger enn vanlig. Eldste juniorklasse og senior gikk hele 20 km.

Resultater Nordlandscupen lørdag

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags