Jesper og Aleksander sesongåpner i Sverige

GLEDER SEG: Jesper Abelsen Andreasen, Halsøy har hatt en god treningshøst, og ser frem til sesongåpningen i Bruksvallarna i Sverige

GLEDER SEG: Jesper Abelsen Andreasen, Halsøy har hatt en god treningshøst, og ser frem til sesongåpningen i Bruksvallarna i Sverige

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

De lokale juniorløperne i langrenn skal sesongåpne i Sverige

DEL

Aleksander Slydahl har ligget i Sverige og trent den siste uken. Mosjøværingen er nemlig en del av det spissede toppidrettstilbudet ved Meråker videregående skole. I helga sesongdebuterer den hardtsatsende 19-åringen.

– Etter en lang oppkjøring skal det bli godt å få konkurrert igjen. Planen er at jeg skal gå både distanserennet i skøyting og søndagens sprint. Det innebærer i så fall at jeg får to hardøkter på tampen av en lang og bra samling. Det har blitt mange mil og timer på ski de siste dagene. Jeg føler at jeg er i ferd med å ta igjen litt av det tapte. Selv om jeg aller helst skulle ha unngått det lange treningsavbrekket tidlig på høsten, sier Aleksander som trente veldig bra gjennom sommeren og høsten.

Han var på det tidspunktet mye sterkere enn det som var tilfelle ett år i forveien.

Slydahl legger ikke skjul på at han ble satt en god del tilbake i den perioden hvor han var ute av drift.

Satsingsgruppe

De siste ukene har det igjen gått på skinner. Aleksander er en av sju løpere som Meråker videregående skole satser litt ekstra på.

Han har fått med seg to ukelange snøsamlinger i Vålådalen og Bruksvallarna allerede.

– Det er vanskelig å si om jeg er i rute så lenge jeg ikke har konkurrert. De fleste testene har imidlertid bevist at jeg er på rett vei. Målet mitt i vinter er å ta poeng i flest mulig norgescuppoeng. Det innebærer at jeg må være topp 30 for å innfri det målet. Men jeg må gå fort for å klare det, sier Slydahl til lokalavisa. Han bruker lite energi på det lange sykdomsavbrekket.

VM-mønstring

– Det er uansett lite jeg får gjort med det nå. Jeg føler at det skal være mulig å komme i form til norgescupåpningen først i januar dersom jeg får gjennomført de øktene jeg har lagt opp til fremover. Det handler mye om å holde seg frisk nå ettersom november og desember er viktige treningsmåneder. I midten av desember har jeg tenkt å være med på junior-VM-mønstring på Lillehammer. I de rennene vil jeg nok få svar på hvordan jeg ligger an i forhold til konkurrentene. Jeg har lyst til å gå selv om jeg ikke har VM-ambisjoner.

Har gode testresultater

Jesper Abelsen Andreasen har gjort en solid treningsjobb i sommer og høst. Det kan den svenske junioreliten få merke i sesongåpningen i helga.

– Jeg har forbedret meg ganske mye på de fleste løp og rulleskitestene. Det er forhåpentligvis en indikasjon på at jeg har tatt steg. Kapasiteten er bedre nå enn det som var tilfelle i fjor høst på samme tidspunkt. Hovedfokuset har vært å trene både hardere og bedre. Det har vært større intensitet på de tøffeste øktene. Både på beina og rulleski har jeg gjennomført en del harde intervalløkter, sier han som er andreårs junior i år.

Jesper har hatt en fin utviklingskurve etter at han for godt og vel tre år siden begynte på skigymnaset i Meråker. Halsøy-løperen har både tatt norgescuppoeng og oppnådd en rekke andre gode plasseringer.

Sikter høyere

– Jeg var fornøyd med at jeg klarte å kapre topp 50-plasseringer i nasjonale renn det første året jeg konkurrerte i den klassen. Det vil bli hardt å hevde seg også til vinteren, men nå vil jeg dra fordel av å være eldst. Jeg må innrømme at det var motiverende at det gikk så bra som det gjorde i enkeltrenn sist vinter, sier Jesper som på torsdag satte seg i bilen og kjørte til Sverige.

Hele den svenske junioreliten er ventet til det rennet. Abelsen Andreassen føler allikevel det skal være mulig å hevde seg dersom kroppen fungerer.

Det blir som han sier viktigere å gå fort i junior-VM-mønstringen på Lillehammer om en måneds tid. Selv om han ikke har forhåpninger om å bli en del av junior-VM-troppen. Vinterens hovedmål er å ta norgescuppoeng i et eller flere renn. Det har han intensjoner om.

Forsmo står over

– Jeg føler at det er realistisk å sikte så høyt dersom ting utvikler seg som jeg håper fremover. Det var ikke langt opp til topp 30-plasseringer i et par av rennene i fjor, sier Jesper som tar det tredje og siste året på skigymnaset i Meråker over to år.

Det innebærer at han får bedre tid både til trening, restitusjon og skolearbeid. Skolehverdagen er lagt opp med tanke på at det skal være mulig å prestere best mulig.

Ole Jacob Forsmo er en annen lokal løper som har base i Meråker. Han studerer idrett grunnfag og har vært sterk på trening i høst. Forsmo imponerte nylig i et rulleskirenn. 19-åringen har bestemt seg for å stå over rennene i Bruksvallarna. Han velger i stedet å være i Meråker og trene.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags