Jesper fikk en tøff debut mot seniorene i Skandinavisk Cup

DEBUT: Jesper Abelsen Andreassen ser fram til et nytt idrettsår hvor de nye rennene kommer tett. FOTO: SVEIN HALVOR MOE

DEBUT: Jesper Abelsen Andreassen ser fram til et nytt idrettsår hvor de nye rennene kommer tett. FOTO: SVEIN HALVOR MOE

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det ble et tøft møte med internasjonale skieliten for Jesper Abelsen Andreasen.

DEL

Jesper har fått føle på kroppen at det er mye høyere nivå i seniorklassen enn det han var vant med fra juniorklassen. Senest i helga da han debuterte i Skandinavisk Cup. Halsøyløperen ser allikevel ikke mørkt på det.

Det ble en 220. plass på 15km fristil, og en 146. plass på sprinten.

– Det ble ei litt spesiell helg ettersom klassiskrennet som jeg hadde størst forhåpninger til ble avlyst. Det var godt og vel 20 minusgrader i Østersund. Dermed ble det først utsettelse og avlysning, To dager senere var det blitt såpass mye mildere at fristilsrennet kunne avvikles, sier Jesper.

– Jeg har hele tiden vært klar over at det kom til å gå tungt før jul, for jeg har prioritert trening og gjør det fortsatt. Det har blitt mange treningstimer og mye mengdetrening, sier Jesper som har tenkt å tilbringe jula hjemme i Mosjøen.

NM i Meråker er målet

Det er planen såframt han har mulighet til å få trent skikkelig. I motsatt fall kan det hende at han avbryter Helgelands-oppholdet tidligere enn planlagt og setter kursen tilbake til Meråker hvor 20-åringen har base.

– NM i Meråker i slutten av januar er det store målet for meg i vinter. Jeg håper å prikke inn toppformen til det arrangementet. I så fall skal det være mulig å gå en god del fortere enn jeg har gjort så langt i vinter, sier Abelsen Andreassen som skal gå norgescup på Nes to uker før NM. Det blir den siste store testen før han debuterer i seniornorgesmesterskapet.

Prioriterer treningen

Jesper håper det blir bra forhold i heimbyen i jula. 1998-modellen innrømmer at det vil være en liten nedtur dersom han må ty til joggesko for å få gjennomført de fleste øktene. Det er ikke like fristende på denne årstiden som sommeren og høsten.

Den lokale seniorutøveren håper der skal bli tid til andre ting før han pakker skiutstyret i bilen og vender nesa mot hybelen i Meråker igjen. Selv om treningen kommer til å ha førsteprioritet.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags