Skyter seg ned til LS

ÅRETS BEGIVENHET: Landsskytterstevnet er årets begivenhet for skytterne i Norge. Fra Helgeland er det mange som drar til Førde, og på veien skyter de alltid flere stevner. Bildet er fra et tidligere mesterskap, og viser interessen rundt finalene.  FOTO: DFS

ÅRETS BEGIVENHET: Landsskytterstevnet er årets begivenhet for skytterne i Norge. Fra Helgeland er det mange som drar til Førde, og på veien skyter de alltid flere stevner. Bildet er fra et tidligere mesterskap, og viser interessen rundt finalene. FOTO: DFS

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Mot slutten av neste uke starter Landsskytterstevnet i Førde. Mange lokale deltakere skyter flere stevner på vei til årets begivenhet.

DEL

Hvert år arrangeres mange stevner før LS, og de fleste deltakerne tar med seg flere stevner som oppkjøring.

Mange lokale skyttere skal delta i kommende helgs stevner på Høylandet, Overhalla, Snåsa og Kvam.

Det er norgescup i Hafslo, Sogndal og Aurland med godt over 1000 deltakere på alle tre stevnene.

4500 skyttere

Årets landsskytterstevne foregår i Førde fra torsdag kommende uke, og det er skytterlagene Førde, Holsen, Jølster, Florø og Hyen som ønsker velkommen.

Det er påmeldt over 4500 skyttere så det blir noen hektiske dager før alle mestrene blir kåret. Kongelaget går som tidligere år på torsdagskvelden den 3. august, og det blir sendt direkte på NRK 1. At noen av våre lokale skyttere kommer blant de 15 på kongelaget er vel ikke helt realistisk.

De siste årene har grensen ligget på 245 poeng. Etter resultatene rundt omkring med norgescup og andre stevner er nivået høyere enn noensinne. Spesielt har jentene virkelig tatt grovt med topplasseringer så langt i sesongen.

De lokale skytterne må nok si seg godt fornøyd med finaleplasser i sine klasser, og da kan det snart bli en medalje/stjerne med gode omganger.

Dessverre klarer ikke Vefsn skyttersamlag å stille lag i rekrutt- og juniorklassen, det blir imidlertid lag i både veteran og senior.

Følgende lag stiller i seniorklassen Birger Nordås, Jøran Nordhuus, Øyvind Abel og Vegard Govassli. På veteransiden stiller Gunnbjørn Fagervik, Gudmund Røsdal, Steinar Aufles og Svein Erik Eid.

Svein R. Rogne, som tidligere har vært kvalifisert til hutigskytingsfinaler, er også i år en av kandidatene i AG3 klassen. Denne klassen er med på Landskytterstevnet for siste gang da AG3-geværet fases ut i forsvaret.

Ellers er det ca. 40 fra vårt distrikt som vil være til stede under LS.

Det kommer til å bli mange spennende dueller og spesielt onsdag 1. august når 5.-klassingene skal i ilden.

Vi ønsker de lokale skytterne lykke til med både skyting og en fin ferietur.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags