Gå til sidens hovedinnhold

Gjorde comeback etter ett og et halvt år

Artikkelen er over 4 år gammel

Emil Storjord Vilhelmsen (23) gjorde sin siste konkurranse på nasjonalt nivå i februar 2016. Nå har han fått blod på tann.

I sommer har Emil fått igjen lysten til å satse, og etter at han flyttet til Trondheim for å studere har han lyktes spesielt i hoppbakken.

– Jeg tok en pause på grunn av sykdom etter sesongen 2016, men har holdt treningen ved like hele tiden. Ikke så mye som før, men jeg har endelig fått det til i hoppbakken. Jeg slet veldig med hoppingen i 2016, sier en meget fornøyd vefsning som slo til i norgescupfinalen på Lillehammer.

– Jeg var med på de to første rennene i norgescupen også, men da var jeg bare med i bakken. I finalen hoppet jeg så bra at jeg ville teste meg i langrennet. Det gikk over all forventning, sier han.

Han lå på 12. plass etter hopprennet, og det var ikke langt opp til teten.

– I langrennet fikk jeg noen gode rygger, blant annet Espen Bjørnstad, og det var spesielt artig da Magnus Moan tok oss igjen og vi klarte å følge han. Jeg er skikkelig overrasket at det holdt til en 9. plass, og jeg tror det var mange som stusset over min innsats, sier Emil som trener med Team Granåsen slik han gjorde for noen år siden.

– Nå skynder jeg meg langsomt, og jeg får god oppfølging på trening i det unge teamet. Neste oppgave blir NM i november, og jeg skal trene jevnt framover så får vi se hvor det bærer.

Emil var svært lovende som junior, og konkurrerte internasjonalt.

– Det var helt nødvendig med en pause, men jeg har hele tiden hatt trua på å komme tilbake. Det er hoppingen som avgjør det meste i kombinert, og nå lykkes jeg i bakken. Det er artig, sier han.

Resultater fra norgescupen på Lillehammer

Kommentarer til denne saken