Gå til sidens hovedinnhold

Full fart i sentrum under Cupdagene – og Namsskogan Familiepark kommer på besøk

Artikkelen er over 3 år gammel

Som vanlig blir det stor aktivitet i sentrum når Kippermocupen arrangeres. Under årets Cupdager tar Namsskogan familiepark turen nordover for første gang.

– Jeg tar med meg en ulv, sier Joe Braseth, destinasjonsdirektør Namsskogan Familiepark.

– Nei? Seriøst?

– Jeg tuller ikke.

– Hvordan får du til det rent praktisk?

– Den er utstoppet, sier Braseth og ler.

I år er første gang Namsskogan familiepark skal komme opp til Mosjøen når det er Kippermocup. Braseth sier at han skal by på både leker og konkurranser på torget i Mosjøen for å promotere parken.

Vil bli mer utadrettet

– De som vinner konkurransene får billetter til parken. Nøyaktig hva vi skal gjøre holder vi fortsatt på å planlegge, men det blir nok basert på dyr, gjenkjennelse av dyr og slike ting, sier han.

Dette er første gang Namsskogan familiepark er en del av programmet mens det er Kippermocup i Mosjøen og Braseth sier at han leder seg til å besøke naboen Mosjøen.

– Det er en trivelig plass og det er viktig for oss å komme opp og besøke dere. Vi har bestemt oss for å generelt sett bli mer utadrettet og oppsøke folk der det er mulig. En del av min jobb er å komme meg ut og treffe folket mens jeg promoterer Namsskogan og det vi har, sier han.

– Vi har mye nytt, blant annet skal vi opprette et naturvitenskapelig museum og vitensenter i samarbeid med NTNU. Det blir en litt forenklet utgave i år, mens det blir full pakke neste år, legger destinasjonsdirektøren til.

– Full fart

– Namsskogan ser fordelen med å vise seg fram på denne arenaen der mange av kundene deres er. Det viser at arrangementet og Mosjøen er en viktig arena for dem som vil vise seg fram, sier Trond Are Rasmussen fra Helgeland Event.

Han lover at det som vanlig blir masse aktivitet i sentrum under Cupdagene. Det skal bli noe for både store og små, men hovedfokuset ligger på barna.

– På torget har vi godt med utstillere som selger alskens greier. Det er bedre påmelding der enn i fjor, så det blir torghandel fra torsdag til lørdag, sier Rasmussen.

– På torsdag er det også blålysdag ved Sjøsiden, på parkeringsplassen mot politistasjonen. Da får ungene mulighet til å se og sitte i brannbil, politibil og ambulanse. Det trekker unger, når det er blålys og sirener kommer de, det var veldig populært i fjor, legger han til.

Fredag og lørdag skjer det mye på torget i Mosjøen og Trond Are Rasmussen regner med at det blir fullt av folk.

– Det blir en del fotballrelaterte aktiviteter på torget som vi tror skaper liv og røre der. På lørdag har vi også hesteridning, mens Trollvar er på plass med aktiviteter. Det er egentlig ikke plass til mer. Det er full fart, og på torget har vi fokus på ungene for å gi dem en opplevelse.

Kommentarer til denne saken