Eirik fra Mosjøen bygger opp MMA-miljø i OL-byen: – Jeg forsøker å skape et stabilt og godt miljø

BRYTETRENING: Mixed martial arts, eller MMA som er det vanlige navnet, er en kampsport som tillater bruk av både slag- og grapplingteknikker, stående og på bakken. Eirik Arntsen lærer bort teknikker som først og fremst går på bryting, og kamp på bakken. Her er Jo og Halvard i kamp i forgrunnen og Eirik og Robert bak.  FOTO: PER VIKAN

BRYTETRENING: Mixed martial arts, eller MMA som er det vanlige navnet, er en kampsport som tillater bruk av både slag- og grapplingteknikker, stående og på bakken. Eirik Arntsen lærer bort teknikker som først og fremst går på bryting, og kamp på bakken. Her er Jo og Halvard i kamp i forgrunnen og Eirik og Robert bak. FOTO: PER VIKAN

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Eirik Arntsen (28) fra Mosjøen flyttet til Lillehammer for et knapt år siden, og er godt i gang med å lære bort MMA-teknikker.

DEL

Han var en allsidig idrettsutøver i oppveksten, og drev både med fotball og skihopping. På fotballbanen sto han i mål på aldersbestemte lag i Mosjøen IL, og da han var junior fikk han noen innhopp på A-laget i HESA-serien. Han var også aktiv i Vefsn Hopp-

Meek første trener

– Etter at jeg flyttet til Trondheim for å studere gikk jeg lei av fotballen, og hadde lyst til å prøve noe helt nytt. Det endte med at jeg testet MMA, og jeg syns det var spennende. Emil Meek var min første trener, og han drev også senteret jeg trente på, sier Eirik som er utdannet ved NTNU og har nå jobb på Tine Tretten der han er produksjonsplanlegger.

Siden 2011 har Eirik holdt på med MMA, og han forteller at han har trent jevnt og trutt.

– Ikke spesielt mye, men én til tre ganger i uka. Jeg liker det gode treningsmiljøet i sporten, og jeg prøver å ta med meg det til Lillehammer, sier han.

Rett på treningssenter

Eirik flyttet til Lillehammer i mars i fjor, og i mai kom han i kontakt med Stig Lyshaug på Mudo Gym. Han er taekwondoutøver.

– Jeg startet rett etter OL på LIllehammer i 1994, og vi har utviklet oss videre. Nå har det blitt en kjede med avdelinger her på Østlandet og i Bergen, Ålesund og Trondheim, sier Lyshaug som skryter av vefsniingen.

– Eirik er faglig dyktig, og han er hundre prosent til å stole på

Mange kampsporter

– Da jeg kom hit var det ingen som trente MMA, men det er veldig mange gode utøvere i andre kampsporter. Blant annet taekwondo, boksing, thaiboksing, kickboksing og karate. Jeg har en fast time i uka, og ofte noen ekstratimer i helgene. Der kommer det utøvere fra mange av kampsportene, og jeg prøver å lære bort det som spesielt med MMA. Brytedelen med nedriving og kamp på bakken er det ikke så mange som har erfaring med. De har heller ikke erfaring med «leddlås» eller «kvelning», sier han, som forteller at det er mellom 10 og 15 på de faste treningstimene.

– Jeg forsøker å skape et stabilt og godt miljø, og det virker som det er populært. Det har kommet noen nye hver uke.

Eirik trener selv også, men han er ikke sikker på om det blir kamp på han med det første.

– I Trondheim gikk jeg et par internkamper, og jeg og en til prøvde å komme oss inn på et stevne i Kristiansand i fjor høst. Vi ble ikke vurdert som gode nok, og det er nok mest fordi vi ikke har noen MMA-klubb ennå, sier Eirik.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags