Holder fram tradisjonen med Kaffecupen: 27 år med førjulsfotball

KAFFECUPEN 2017:  I fjor var det 32 lag i førjulsturneringen i Kippermohallen. Snabbtjejer i blå drakter vant damefinalen mot laget som kalte seg Friends. Finalen endte 1-1 og ble avgjort med straffespark.  FOTO: PER VIKAN

KAFFECUPEN 2017: I fjor var det 32 lag i førjulsturneringen i Kippermohallen. Snabbtjejer i blå drakter vant damefinalen mot laget som kalte seg Friends. Finalen endte 1-1 og ble avgjort med straffespark. FOTO: PER VIKAN

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

I 1991 fant Per Drage og Sten Magne Hansen ut at de ville arrangere en uhøytidelig turnering for aktive og mosjonister i skjønn forening.

DEL

Det ble til Kaffecupen, og de første årene ble den arrangert helga etter cupfinalen som da var i slutten av oktober.

I 1993 var det stor ståhei da cupfinaleheltene (Bodø/Glimt vant cupfinalen) Bent Inge Johnsen og Tom Kåre Staurvik kom sammen med andre Glimt-spillere til Kippermohallen.

Etter hvert har det blitt en turnering tett opp til jul for å få med spillere som kommer heim til julefeiring.

– Ikke lille julaften

– Noen ganger passer det slik at siste helga før jul er veldig tett på jualften. I fjor spilte vi finalene lille julaften, mens det i år er en helt ideell avstand til julaften, sier Håkon Stenersen, daglig leder i Mosjøen IL Fotball.

Fredag 21. og lørdag 22. desember er det klart for den tradisjonsrike Kaffecupen.

– Det er litt artig at vi stort sett har beholdt de samme reglene. Det er fremdeles slik at lagene i aktiv klasse ikke kan ha flere enn fire aktive spillere. Resten må fylles opp med det vi kaller ikke-aktive. Vi har innført ungdomsklasser for jenter og gutter i tillegg til aktivklasse, ikke-aktivklasse og dameklasse, sier Stenersen som kan fortelle at han har rundt 20 påmeldte lag hittil.

Håper på 30 lag

– I fjor var det 32 lag, og vi håper selvsagt at vi får rundt 30 i år også.

Det er seniorlaget til MIL som arrangerer turneringen, og det er satt en grense på 30 lag.

– Først-til-mølla gjelder, og påmeldingsfristen er satt til mandag 17. desember, forteller Stenersen.

I ungdomsklassene er det aldersgruppen 14 og 15 år som får delta. Stenersen opplyser at det som regnes som en aktiv spiller er en junior eller senior som har spilt seriefotball i 2018. Spillere over 35 år regnes ikke som aktive selv om de har spilt seriefotball.

– I fjor fikk vi ikke nok lag til å danne en ungdomsklasse for jenter. Vi håper flere jentelag melder seg på i år, sier han.

Når det gjelder å holde på tradisjonen nevner Stenersen også bruk av ball.

– Hvis lagene ikke har spesielt ønske om futsalball så kjører vi den gode gamle filtballen, sier han.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags