Eirin fikk hyggelig melding i sykesenga: Et av de 10 største hopptalentene

10 PÅ TOPP: Eirin Kvandal (midten nederste rekke) fra Mosjøen er regnet som et av de ti største talentene i hoppbakken.   FOTO: Skjermdump fra Aftenposten

10 PÅ TOPP: Eirin Kvandal (midten nederste rekke) fra Mosjøen er regnet som et av de ti største talentene i hoppbakken. FOTO: Skjermdump fra Aftenposten

Av

Denne uka ble Eirin Kvandal (16) rangert som et av de ti største hopptalentene under 20 år.

DEL

Det er Aftenposten som har spurt ti eksperter og trenerene om hvem som er de største talentene under 20 år i norsk hoppsort. Øverst på lista troner Thomas Aasen Markeng (18) fra Lensbygda.

Eirin Kvandal kommer på åttendeplass.

– Det er artig å bli nominert slik, og det er godt å ta med seg som motivasjon akkurat nå, sier Eirin fra sykesenga på St. Olavs Hospital i Trondheim.

Mandag ble hun operert i fem timer for skoliose i ryggen.

Denne operasjonen har Eirin planlagt lenge, og hun hadde valget om å vente til etter sesongen eller ta den nå.

– Jeg er glad jeg er ferdig, og jeg er sikker på at det var rett av meg å gjøre dette nå, sier hun på telefon fra sykesenga.

– Det har gått et par dager og jeg har rørt meg litt. Men jeg blir veldig fort kvalm og uvel, og det har ikke blitt mange turene ut av senga, sier hun.

Nå venter enda noen dager på sykehuset i Trondheim før hun kan komme på Heimdal videregående og fortsette i første klasse på skigymnaset.

– Etterpå blir det et halvt år uten hopptrening, men dette har jeg tenkt mye på og jeg skal tilbake igjen.

Aftenpostens eksperter, med blant andre Clas Brede Bråthen, sportssjef hopp Norges Skiforbund og Line Jahr, hovedtrener «Prosjekt 2022» har sagt dette om Eirin:

«En utøver som skiller seg ut, gjennom et stort talent og at hun har fått gode resultater i veldig ung alder. Var den yngste blant dem som endte topp-10 sammenlagt i kvinnenes eliteklasse i norgescupen forrige sesong. Hoppet veldig bra i sommer og i høst. Er kjent som en tøff og målrettet jente, med nysgjerrigheten og dedikasjonen som skal til for å komme opp på et høyt internasjonalt nivå. Er i likhet med Thea Sofie Kleven (nummer seks på lista) en del av «Prosjekt 2022».

Detter er de tre øverste på lista:

1. Thomas Aasen Markeng (Født: 18.06.2000)
En unggutt det snakkes mye om – med rette. 18-åringen har allerede kommet svært langt i utviklingen. Det lar seg vise i resultatene fra forrige sesong. Da vant han eliteklassen i norgescupen soleklart. Nesten alle hopperne bak han på resultatlisten var vesentlig eldre.
Aasen Markeng har hatt en voldsom utvikling så langt, til tross for noen skader de siste årene. Samtidig er det tydelig at dette er en hopper med et enormt potensial, som kan ta han til et topp internasjonalt nivå i løpet av noen år.

2. Silje Opseth (Født: 28.04.1999)
Da hun var 15 år gammel, skulle Silje Opseth blir verdens beste kombinertløper. Drøye fire år senere har hun allerede deltatt i OL – i hopp. Bildene av en jublende Opseth som omfavnet gullvinneren Maren Lundby i Pyeongchang gikk verden rundt. Selv havnet Opseth på en respektabel 16.-plass i den olympiske debuten. Hun hadde imidlertid havnet i rampelyset allerede ett år tidligere, da hun bare 17 år gammel kvalifiserte seg til VM-rennet i Lahti. Jenta fra Holeværingen har i tillegg to NM-gull på seniornivå. Er nok en det norske folk kan regne med i fremtidige mesterskap om utviklingen hennes fortsetter.

3. Fredrik Villumstad (Født: 21.03.1999)
En annen på denne listen som allerede har bemerket seg i resultatlistene. Ble nummer 14 i norgescupen forrige sesong – best av alle på hans alder. Gjorde det bra i junior-VM forrige sesong, sammen med noe eldre Marius Lindvik (også et stortalent). Tok gull i mixed laghopping sammen med Lindvik, Silje Opseth og Anna Odine Strøm. Hoppet seg nesten inn topp ti i det individuelle rennet, noe som ville vært en kruttsterk prestasjon med tanke på konkurrentene. Villumstad har gode fysiske forutsetninger og vil bli meget interessant å følge.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags