Gå til sidens hovedinnhold

Løper og svetter i Oslos gater i morgen

Artikkelen er over 2 år gammel

Mange helgelendinger skal være med på vårens vakreste eventyr. Det betyr løping og svetting i Oslos gater.

Dan Rudi Abrahamsen er en av dem som er med i verdens største løpsstafett, Holmenkollstafetten lørdag 5. mai.

Det er 15 etapper, og i fjor var det godt over 40.000 som deltok.

Nettsiden til Norges største idrettsarrangement

– Det har blitt en tradisjon og er et sikkert vårtegn at Helgeland Sparebank deltar i denne massemønstringen. For oss er dette et viktig trivselstiltak. En god del bruker også stafetten som treningsmål, sa Abrahamsen dagen før det braker løs.

To lag fra hele Helgeland

Dan Rudi synes det er flott at banken mønstrer to lag og at så å si hele Helgeland er representert.

– Det har vært slik de siste årene at Helgeland Sparebank har stilt to lag og sendt et trettitalls løpere sørover. Det går greit å få med så mange selv om det er konfirmasjoner og mye som skjer. Vi starter som regel planleggingen rundt juletider. De første melder gjerne sin interesse for neste års arrangement før vi har forlatt Oslo på søndag, sa Abrahamsen.

Intern kniving

Han rapporterer om at det er intern kniving mellom de to lagene når startskuddet går. Det handler om at de har prøvd å dele inn i to jevne lag.

Abrahamsen innrømmer at det er litt mer stas å dra på bankett dersom han er en del av det laget som har trukket det lengste strået av Helgeland Sparebank-lagene.

– Vi bor midt i sentrum på Karl Johan med gangavstand til det meste. På ettermiddagen drar vi ut til de forskjellige etappene som vi har fått tildelt. Noen timer senere samles vi på hotellet. Da får vi en oppdatering om hvordan det har gått.

Helgeland Sparebank har to lag. Det hadde de også i fjor, og da ble de to banklagene nummer 1149 og 1264 og løp på 1:25:38 og 1:28:35. Det var 2873 lag i 2017. Helgeland Kraft har ett lag i år. I fjor ble de nummer 954 og 974 med sine to lag, og løp på 1:22:08 og 1:22:22.

Alle fra Helgeland stiller opp i klasse A1 (andre lag mix med flertall menn).

Laget til Dan Rudi, HSB 2:
Bertil Einvik, Vivi Reyes, Rita Kaggerud, Marius Bjørnmyr, Dan Rudi Abrahamsen, Espen Kjøløymo, Kristoffer Bjørnvik, Carina Vesterbekkmo, Anette Nordgård, Rune Sandøy, Raymond Værnes, Ninni Moldrem, Håvard Digermul, Kato Johansen, Hilde Granhaug og Dan Rudi Abrahamsen.

Det andre laget, HSB 1, består stort sett av løpere fra Rana:
Linda Råde, Berit Forsbakk, Lena Erlandsen, Trond-Morten Kildal, Øystein Falch-Olsen, Petter Rønningsen, Ernst Eliassen, Øyvivind Sørensen, Hilde Lauvås, Øyvind Karlsen, Wenche Wetting, Roger Clausen, Bjørn Jarle Bech, Rolf Jannsen og Kristoffer Eilersten.

Kommentarer til denne saken