Et hundeliv på Sjåmoen – Herringen Trail med norske og svenske spann til helga

GOD DELTAKELSE: I fjor var det god deltakelse i hundeløpet Herringen Trail på Sjåmoen. Her er Gerd Granås fra arrangørklubben på vei ut fra start.

GOD DELTAKELSE: I fjor var det god deltakelse i hundeløpet Herringen Trail på Sjåmoen. Her er Gerd Granås fra arrangørklubben på vei ut fra start. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Det er færre deltakere enn i fjor, men det kommer mange langveis fra for å delta. Vi har svenske deltakere også, sier løpsleder Mette Ånes.

DEL

Mosjøen hundekjørerklubb arrangerer Herringen Trail på Sjåmoen lørdag.

Tidligere har dette løpet blitt arrangert både på Majavatn og på Børgefjellskolen under navnet Majeløpet. De siste årene har hundeløypene på Sjåmoen vært arena for hundekjørerne.

– Denne vinteren har vært fantastisk for hundekjørere i hele landet, og jeg trodde det var større interesse for vårt løp. Nå har vi fått 16 deltakere fra snørekjøring til flerspann, og det er desidert flest som kjører 4-spann, sier Mette.

Hun skryter av Vefsn kommune som har tråkket hundeløypene.

– Nå er det tråkket flere ganger og kjempeforhold i traseen. Vi har ei løype på 20 km, som de fleste skal benytte, men vi har også en 10 km og en 50 km. Vi har fått en deltaker med flerspann som skal kjøre fem mil, og da blir det to og en halv runde, sier hun og legger til at de også låner ut deler av traseen til Hjartfjellrennet som skal gå neste helg.

– Jeg kunne ønsket meg flere som snørekjører. Alle som har en trekkhund og går på ski kan delta, og det er ikke for sent å hive seg med.

Når det gjelder spannene så syns Mette det er gledelig med deltakere som kjører renrase.

– Vi har fått påmelding av kjørere som har renrase siberian husky og grønlandshunder.

Det blir dessverre ikke noe barneløp slik arrangøren hadde i fjor.

– Da fikk vi hjelp av Norske redningshunder, men de hadde ikke anledning i år, sier Mette Ånes.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags