Helgeland sterkt representert i Barents Games

Barents Games: I fjor var Bodø vertskap for Barents Summer Games. Nå er det Luleås tur til å ta imot vintersportsutøverne til dyst i Barents Winter Games.Foto: Bjørn Erik Olsen

Barents Games: I fjor var Bodø vertskap for Barents Summer Games. Nå er det Luleås tur til å ta imot vintersportsutøverne til dyst i Barents Winter Games.Foto: Bjørn Erik Olsen

Artikkelen er over 2 år gammel

202 norske utøvere reiser til Luleå og Barents Winter Games i midten av mars. 14 av disse kommer fra Helgeland.

DEL

Helgen 16.–18. mars 2018 reiser en stor delegasjon med utøvere i ulike idretter til Luleå for å delta i årets store arrangement i Barentsregionen, nemlig Barents Winter Games.

Dette er 5 gang Barents Games arrangeres, men for første gang er det Sverige og Luleå som er vertskap. Det blir det største Barents Games arrangementet i historien, med 1.100 deltakere som skal konkurrerer i 15 ulike idretter, skriver arrangøren i en pressemelding.

Nye idretter

Utøverne i Barents Winter Games kommer fra Russland, Finland og Sverige i tillegg til Norge. I tillegg til det rent sportslige legges det også opp til at deltakerne får møtes utenom idrettsbanen. Barents Games er blitt en viktig arena for folk til folk–samarbeidet.

Mens mange idretter har lang tradisjon for samarbeid i Barentsregionen er noen helt ny. En ny idrett som nå er kommet med i Barentsprogrammet er kunstløp. Her stiller Norge med en utøver. Hun er den eneste som er gammel nok (over 15 år) til å delta. Alpint er også med for første gang i Barents Winter Games og her stiller Norge med 7 utøvere.

I fjor var Norge og Bodø vertskap for Barents Summer Games med nesten 700 deltakere i 15 ulike idretter. I 2016 ble Barents Winter Games arrangert i Murmansk med 700 deltakere i 10 idretter.

Lokale utøvere

Følgende utøvere fra Helgeland er tatt ut til arrangementet:

Badminton:

Elias Lenning, Børge Håland, Frida Prestøy, Ingvild Håland og Live Hove Grønbech (alle fra Herøy).

Innebandy:

Markus Johnsen, Eskil Salamonsen, Lotte Ravnå, Sofie Rattsø og Malin Nilsen (Alle fra Sandnessjøen IBK). Adrian Åkerøy Paulsen og Hanna Hågensen (begge fra Dønna IBK).

Futsal:

Ulvida Slotvik og Sille Olufsen (Begge fra Brønnøysund).

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags