Denne klubben er en av de mest aktive klubbene i landet og har bidratt til seier utenfor Norge

TURNERING FOR REKRUTTER: Herøy IL badminton rekrutterer spillere hele tiden, og i høst arrangerte de for første gang en rekrutturnering. Her er en super rekkruttgjeng etter at de har spilt ferdig. Foto: Astrid Reinertsen

TURNERING FOR REKRUTTER: Herøy IL badminton rekrutterer spillere hele tiden, og i høst arrangerte de for første gang en rekrutturnering. Her er en super rekkruttgjeng etter at de har spilt ferdig. Foto: Astrid Reinertsen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

De har både topp og bredde, og de er blant de mest aktive klubbene i landet.

Herøy IL Badminton tok i høst fatt på en ny innholdsrik og veldig spennende sesong.

Klubben har fostret spillere på nasjonalt nivå, og det er nok å nevne Martin Haraldsen, Arben Holstad, Emil Pettersen og Lotte Moe.

I 2016 bidro Ingvild Håland, Anne Berit Iversen, Live Hov Grønbech og Vemund Wennemo fra Herøy sterkt til at Nord-Norge halte i land seieren i Barents Winter Games.

To spillere tatt ut

– Fra i år har vi to spillere som er blant landets beste. Live Hov Grønbech ble i sommer tatt ut på landslaget U17, og Elias Lenning ble nok en gang tatt ut på talentteamet til forbundet, sier Astrid Reinertsen.

Som en av tre guttespillere fra Norge var Elias i Nordic camp i sommer. Dette er ei treningssamling for de beste spillerne fra Island, Færøyene, Sverige, Finland, Danmark og Norge.

– Elias har også representert Norge i Danish junior cup, som er ei individuell turnering og ei lagturnering med representanter fra åtte europeiske nasjoner, samt ei samling i Odense. Han deltok også på Denmark Junior Open. Her var han en av fire fra Norge plukket ut i U15, sier Reinertsen.

Aktiv i turneringer

Klubben har allerede hatt deltakere på flere turneringer, og arrangerte tidligere i høst sin første Herøy rekrutturnering.

– Dette var ei turnering for U9, U11 og U13 spillerne. Det ble et flott arrangement med masse kamptrening for de yngste spillerne i klubben. Viktig for rekrutteringen at vi lar ungene spille kamper i kjente omgivelser før de reiser ut og deltar, sier Reinertsen som legger til at klubben planlegger en oppfølger på nyåret.

– I tillegg kommer sesongens høydepunkt som er Rankingturnering i U15 i mars 2018, og den årlige Marine Harvest Cup i april.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags