Vegard kjempet om topp-10 i norgescupen

SATSER: Vegard Steinbakke gjorde en god figur i norgescuprennet i skiskyting på søndag. Hattfjelldalingen var nært å bli topp-10. Foto: Torhild Hofstad

SATSER: Vegard Steinbakke gjorde en god figur i norgescuprennet i skiskyting på søndag. Hattfjelldalingen var nært å bli topp-10. Foto: Torhild Hofstad

Av

Vegard Steinbakken kjempet om om en 10. plass i norgescupen i helga.

DEL

Fra lørdag til søndag klatret Vegard på resultatlista fra en 23. til en 13. plass. Og det var ikke langt opp til topp-10.

Vegard avsluttet sin første norgescuphelg i vinter med å bli nummer 13. Det var han etter omstendighetene veldig fornøyd med.

– Det fungerte mye bedre for meg søndag enn det har gjort før i år. Rennet i dag er nok det beste jeg har gjennomført i vinter med unntak av sesongåpningen på Oppdal. Jeg merker at jeg har mer å gå med enn jeg hadde tidligere i vinter etter at jeg kom tilbake etter et lengre sykdomsavbrekk, sa Vegard etter at han hadde vært med og kjempet om topp ti-plassering i norgescupsprinten på Os. Det var drøye sju sekunder opp til 10. plassen i de harde løypene i Nord-Østerdal.

Løypenettet er noe av det mest kuperte og hardeste som er å oppdrive i skiskyttersammenheng. Flere fikk erfare at det er lett å gå på seg melkesyre og i neste omgang få det vanskelig på standplass. Vegard gikk kontrollert og unngikk begge deler i det kalde været.

– Lørdag gikk jeg på en smell på stående med fire bom, mens jeg berget meg brukbart søndag med to bom. Mest fornøyd er jeg kanskje likevel med at jeg fyller på liggende. Det var ikke perfekte skytterforhold, sier han.

Ser fram til ny norgescup

Vegard forteller at han er i ferd med å komme seg opp på det nivået han ønsker å være.

17-åringen fra Hattfjelldal, som er pekt ut som en av de mest lovende og skiskytterne på skigymnaset i Meråker, har gjort en solid treningsjobb gjennom sommeren og høsten. Vegard høster nå av at han har trent bra.

– Jeg fikk egentlig de svarene jeg var på jakt etter. Spesielt på søndag var det mye å glede seg over, og jeg reiser heim med en god følelse. Allerede nå ser jeg fram til ny norgescup om tre uker. Det er Østre Toten som er vertskap for den norgescuphelga, sier Steinbakken som vurderer å gå et renn i Trøndelag innen den tid dersom det passer inn i treningsprogrammet.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags