Gå til sidens hovedinnhold

Snart når de målet i Trondheim etter fire dager på veien

Artikkelen er over 3 år gammel

Hattfjelldalingene får skryt av arrangørene av St. Olavsloppet.

For ett år siden debuterte Hattfjelldal i St. Olavsloppet. I år er hattfjelldalingene tilbake i den grenseløse stafetten som startet i Østersund onsdag, og ender opp i Trondheim lørdag.

Hele 33 mil skal gjennomføres, med til sammen 54 etapper.

Loppets sjel

– Alle løperne står på og vi har en kjempedrive i laget. Arrangøren sa i dag at vi blir lagt merke til. Vi representerer loppets sjel, fordi vi er et lokalt lag fra en liten plass med løpere i alle aldre. Det er så godt å høre for oss som står på for å få dette til, sier trener og veteran Kjell Vidar Norheim.

– Noe som beskriver oss godt er at vi har en 12-åring og en løpende veteranfar.

Raskere enn i fjor

– Vi har mange etapper og kilometer foran oss før vi er i mål. Men vi har kommet veldig godt i gang, og det gikk på skinner for oss allerede første dag. Samtlige var på plass når de skulle veksle og det gikk betydelig fortere enn det gjorde på tilsvarende dagsetappe i fjor. Det liker vi selv om tiden og for så vidt plasseringen ikke er det viktigste med deltakelsen i St. Olavsloppet, sier løpende lagleder Kjell Vidar Norheim.

Han kan fortelle at han har med seg flere debutanter. De aller fleste som stiller var førstegangsdeltakere i fjor og visste derfor hva de hadde i vente.

To, tre eller fire etapper

– Det har gått greit å få med folk selv om det er ferietid. Det viktigste kriteriet for å få delta er å ha stilt opp i de lokale arrangementene, sier han.

De fleste som er med løper to, tre eller fire etapper. Norheim ser for seg at Hattfjelldal har benyttet 19 løpere når de lørdag ettermiddag krysser mållinjen i Trondheim.

– Den største utfordringen er uten tvil trafikken og logistikken. Det er hvert år mange som får føle på kroppen at det ikke er lett å komme seg ut til de respektive etappene. Selv om det har blitt tatt grep så er det fortsatt store køer enkelte steder.

Kommentarer til denne saken