– Artig med stafett

Sammen: Ståle Sirijord (t.h.) har løpt St. Olofsloppet for Namdal løpeklubb. Her er Espen Kveli på vei over målstreken i Åre på den tredje løpsdagene. – Jeg hadde hviledag og var bare med i heiagjengen, sier Ståle.foto: namdalsavisa

Sammen: Ståle Sirijord (t.h.) har løpt St. Olofsloppet for Namdal løpeklubb. Her er Espen Kveli på vei over målstreken i Åre på den tredje løpsdagene. – Jeg hadde hviledag og var bare med i heiagjengen, sier Ståle.foto: namdalsavisa

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ståle Sirijord har i mange år vært en av de beste innenfor løp, langrenn og ikke minst skiskyting på Helgeland. Han har nå meldt seg inn i Namdal Løpeklubb for å bli en del av et større og bedre løpsmiljø.

DEL

Hattfjelldalingen fikk i vinter spørsmål om han kunne tenke seg å løpe for Namdal Løpeklubb som både satser på Holmenkollstafetten på St. Olavsloppet.

Klubben har flere gode langrennsløpere og andre utøvere som liker å løpe langt. Ståle ble fristet av å løpe i St. Olofsloppet. Det var en av grunnene til at han meldte overgang.

– Hattfjelldal har mange unge og spennende friidrettsutøvere. Men det er få i senioralder som har fattet interesse for løping. Det var som sagt mye på grunn av St. Olofsloppet jeg meldte overgang. Det å få delta i eliten i den klassen var en opplevelse, sa Ståle i etterkant av det flotte arrangementet som i år samlet nesten 7000 deltakere og over 200 lag.

Kjempet i toppen

Han var en viktig bidragsyter til at det ble tredjeplass på Namdal Løpeklubb. Strindheim som var beste konkurranselag var det lite å gjøre med. Rindal ble også for sterke denne gangen.

Sykdom og skader førte til at namdalingene ikke fikk mønstret sitt sterkeste mannskap. Tom Roger Tangen, som er en av deres beste løpere, var en av dem som ikke var aktuelle. Mosjøværingen har slitt med skader og valgte å stå over.

– Det frister helt klart med flere starter i St. Olofsloppet. Først og fremst fordi det er kjekt å få delta i en så lang stafett og flott arrangement, sa Sirijord som hadde bra tider på de tre etappene han løp. Han løp etapper mellom 5 og 7 km.

Den tidligere skiskytteren, som fyller 30 år i år, hevdet seg i Portfjelløpet i Lierne i forkant av stafetten.

Ståle har ikke konkrete planer på konkurransefronten de nese ukene. Han tar det litt som det kommer, men trener jevnt.

– Jeg prøver i gjennomsnitt å komme meg ut fire-fem dager i uka. Det blir mest løping og rulleski om vinteren. Jeg deltar i turrenn og løp fordi det er kjekt å ha treningsmål, avslutter Sirijord.

PS! St. Olofsloppet gikk i år fra Trondheim til Östersund, og det er fire løpsdager og til sammen 51 etapper.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags