Sondre ble nummer to på Jessheim: - Sølv er ikke nederlag

Sondre Mjølkarlid leverte en sterk 110 meter hekk på Jessheim da han ble nummer to på klar pers.

Sondre Mjølkarlid leverte en sterk 110 meter hekk på Jessheim da han ble nummer to på klar pers.

Av
DEL

Sondre Mjølkarlid (18) ble nummer to på favoritten 110 meter hekk på UM (NM for yngre). Gutten fra Hattfjelldal kom inn på sterke 14.40. Persen før mesterskapet var på 14,78.

– Målet her i dag var klart medalje. Gullet var jeg klar over ville bli vanskelig, men jeg var tettere på enn venter, oppsummerer Sondre.

Gullvinner Markhus Rooth perset seg fra 14,44 til 14,25. For kort tid tilbake ble Sondre nummer tre på U-20 NM. Like etter mesterskapet for fjorten dager siden ble han skadet. En strekk i lysken gjør at Sondre ikke har trent etter mesterskapet i Sigdal.

– Derfor var jeg veldig usikker før start. Konkurransen i Sigdal var nok litt tøffere enn her i dag, sier Sondre som nå er klar nummer to på norgesstatistikken. Landets beste før dagens finale var Vegard Rooth med 14,45. En tid Sondre straffet. Oslo-gutten har vunnet begge de nasjonale mesterskapene.

– Det er ikke veldig langt fram, men Vegard har vært best i år, uten at jeg føler at jeg har levert noe optimalt løp før i dag der jeg leverte, understreker Sondre.

Sondre var kvalifisert for senior NM. Kravet her er 16,99.

– Jeg er jo godt under det, presiserer Sondre som trives i Steinkjer der han nå går på skole.

– Vi er et større miljø av utøvere på min alder, og det er ikke minst helt andre treningsfasiliteter, avslutter han.

Hattfjelldal har også hatt Henrik Vesterlid og Arne Olav Dahl i aksjon i diskos. De ble nummer fem og åtte på henholdsvis 44,36 og 38,40. Henrik kunne på en virkelig god dag blandet seg på i medaljekampen. Nå ble det femteplass.

Startet med bronse

Emma Sofie Eriksen (17) vant både lengde og tresteg på innendørs UM i vinter. Hun innledet årets mesterskap på Jessheim med en bronsemedalje i tresteg på 11,14.

– Jeg var i kanonform i vinter. Siden har jeg slitt både med skader og sykdom, sier den spenstige jenta fra Sandnessjøen. Hun var nummer tre påmeldt. Emma Sofie vant i vinter på 11,51.

– Det både var og er pers. Jeg var uten tvil i mitt livs form under mesterskapet i Ulsteinvik, understreker hun.

Gullet i helgen gikk på sterke 11,09. Sølvet 11,71.

– For meg var vel dette resultatet omtrent som ventet. Jeg var klar over at jeg ikke helt er tilbake i toppslag, men jeg er i alle fall i full trening, avslutter hun.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags