En uke til Hatten Opp: - Litt tidlig i morra

Hatten Opp 2016: Tor Ivar Tverå og Jan Inge Helmersen på vei mot toppen i sludd.  FOTO: GUNDER GARSMARK

Hatten Opp 2016: Tor Ivar Tverå og Jan Inge Helmersen på vei mot toppen i sludd. FOTO: GUNDER GARSMARK

Av

Motbakkeløpet Hatten Opp arrangeres ikke førstkommende lørdag, men lørdag 18. august.

DEL

- Det hadde blitt litt dårlig tid til planlegging hvis vi skulle arrangert nå til helga, smiler Kalle Vesterlid.

- Helgelendingen har nok blingset litt på datoen, fortsetter han.

Han er leder i Elsvaten grendelag som har arrangert motbakkeløpet de siste årene.

- Det er ikke et stort arrangement, men det er artig å organisere dette. Vi samles på grendehuset og har litt enkel servering for trimmere og aktive. Det har vært god deltakelse, sier Vesterlid.

For to år siden var arrangørene av motbakkeløpet uheldig med været og fikk sludd på toppen. Derfor flyttet de målgangen litt ned.

Trimmere starter fra klokka 10 på formiddagen og de aktive starter klokka 12. Løypa går fra grendehuset ved Elsvatn og opp på det 1128 meter høye landemerket i Hattfjelldal kommune. Lengden på hele løypa er fire kilometer med en stigning på 600 meter.

For to år siden var det Ivar Tverå som var raskest opp foran brødrene Sondre og Vegard Steinbakken. Tverå brukte i overkant av 33 minutter.

I fjor ble det ny rekord ved trønderen Ulf Forseth Indgaard. Han har vært aktiv orienteringsløper i mange år, og i 2008 fikk han sølv i junior-VM på mellomdistanse og bronse på stafetten. I 2012 representerte han Norge i senior-VM og fikk en 29. plass på sprintdistansen.

- Han løp under 30 minutter opp på Hatten, og det er en fantastisk rekord som kanskje kommer til å stå en stund, sier Kalle Vesterlid.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags