Geir Roger Flatøy: – Gode referanser på nivået

TRONDHEIM CUP:  Jesper Ringkjøp Eliassen, Thomas Faresvik og Elias Wiig Solli fikk mange nye impulser under Trondheims-oppholdet. Foto: Svein Halvor Moe

TRONDHEIM CUP: Jesper Ringkjøp Eliassen, Thomas Faresvik og Elias Wiig Solli fikk mange nye impulser under Trondheims-oppholdet. Foto: Svein Halvor Moe

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Guttespillerne til Sandnessjøen IL fikk gode tilbakemeldinger i Trondheim Cup.

DEL

De to G14-lagene, som hovedsakelig besto av 2004-modeller, ble på ingen måte noen kasteball i storturneringen. Det var bare tre gutter født i 2003 i den store troppen på 18 spillere.

– Jeg synes vi ut i fra forutsetningene gjør en god turnering. Det viktigste med turneringer som dette er det sosiale og at guttene får referanser på nivået. De som har lyst til å satse vet nå hvor lista ligger. Både spillerne og trenerne tar med seg inspirasjon inn i treningshverdagen, sa Geir Roger Flatøy som er en av drivkreftene i SIL-håndballen. Han hadde med seg to G 14-lag.

Lengre sesonger

Begge lagene vartet opp med bra enkeltkamper. Guttene fikk erfare at de i perioder var på høyde med lag og klubber som i utgangspunktet har bedre forutsetninger for å prestere.

Det handler både om treningshverdagen og at de har flere spillere å ta av.

– Før spilte mange av de samme både håndball og fotball. Begge idrettene har på sett og vis blitt helårsidretter. Spesielt fotballen som har utvidet sesongen i begge ender. Det gjør det mer utfordrende å kombinere de to idrettene. Det er litt synd. For at flest mulig skal få et best mulig håndballtilbud så kommer vi til å holde treningene i gang fremover, sa Flatøy etter en vellykket turnering.

På høyde med de fleste

– Det gir inspirasjon å se at du er på høyde med mange av Trondheims-lagene, sa John Arne Schei etter at Sandnessjøens to J 13-lag hadde vært i aksjon.

Schei og SIL valgte å dele inn i to jevne lag fremfor å toppe ette av lagene. 2004-modellene klarte likevel å bite godt fra seg.

Jentene syntes det var motiverende at de var på høyde med gode Charlottenlund, Strindheim og andre. Klæbu, som er i en klasse for seg på dette alderstrinnet i håndballregionen, var det ikke mulig å gjøre noe med i Trondheim Spektrum.

– Det er en gulrot og en god opplevelse å være med i store turneringer. Spesielt for oss som kommer fra et distrikt hvor det er forholdsvis få lag i enkelte serier. Det å få muligheten til å bryne seg på klubber fra andre kanter av landet er positivt, sa Schei.

Stilte med 140 spillere

De gule og blå satte i aller høyeste grad sitt preg på den populære håndballturneringen. For SIL fylte opp tre busser og sendte 140 jenter og gutter sørover.

I tillegg var det mange foreldre og andre som fulgte de håpefulle i de mange hallene som ble benyttet. Det ble tre travle dager for dem som tok sikte på å få med seg mange kamper.

Sandnessjøen-lagene bodde bra denne gangen ettersom de sjekket inn på hotell. Schei kan fortelle at det var en vurdering som ble gjort på bakgrunn av at det er lettere å få ro. Både spillerne, trenerne og støtteapparatet satte stor pris på at de fikk mulighet til å bo standsmessig på det som var den siste organiserte håndballaktiviteten for de fleste denne sesongen.

Reiser til Bodø

De aller fleste SIL-lagene som deltok i Trondheim Cup hadde selv skaffet tilveie penger i form av dugnader og andre inntektsbringende tiltak.

Denne måneden arrangeres det også en stor håndballturnering i Bodø. Flere av lagene har også planer om å ta turen dit. John Arne Schei kan fortelle at Sandnessjøen i utgangspunktet skulle delta i Steinkjer Cup. Det var imidlertid bare to lag som fikk plass der. Dermed valgte de å sende alle til Trondheim.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags