MHK-jentene slapp jubelen løs etter å ha vunnet serien

VANT SERIEN: Mosjøen J14 2 slo Bossmo/Ytteren 11–9 på Ytteren og vant serien. Nå venter sluttspillet i Trondheim i april. Foto: Privat

VANT SERIEN: Mosjøen J14 2 slo Bossmo/Ytteren 11–9 på Ytteren og vant serien. Nå venter sluttspillet i Trondheim i april. Foto: Privat

Artikkelen er over 2 år gammel

Mosjøen håndballklubbs jenter 14 kunne onsdag slippe jubelen løs etter å ha sikret seg seriemesterskapet på Mo.

DEL

I den nye idrettshallen til Bossmo/Ytteren møtte rødtøyene hjemmelaget i det som ble en jevn affære. MHK klarte til slutt å ro seieren i land, og 11–9 seieren førte til full jubel og barnevennlig champagnesprut i garderoben etterpå. Laget vant nemlig serien, noe som ikke er hverdags for klubben.

Tapte kun en kamp

– Det har ikke blitt så veldig mange seriemesterskap til Mosjøen håndballklubb de siste årene, men dette viser at håndballen er på vei opp og det er veldig gledelig, sier trener Einar Johnsen.

Laget hans gikk gjennom serien med kun ett tap, mot Sandnessjøen, men MHK vant på innbyrdes oppgjør etter at lagene endte på lik poengsum. Nå venter sluttspillet i Trondheim i april.

– Det har vært en flott sesong for vår del med godt oppmøte på treningene. Miljøet er veldig godt, og det virker som om jentene trives både på og utenfor banen, sier Johnsen som opplyser at fire av spillerne også ble seriemestere i fotball for Halsøy i høst.

– Det er alltid gøy å vinne, og det er selvsagt ekstra moro for dem å gjøre det godt på flere arenaer i løpet av samme sesong.

Travel måned

Selv om serien nå er avsluttet, betyr det på ingen måte at laget avslutter sesongen. I tillegg til sluttspillet i Trondheim i midten av april, venter også en turnering på samme sted i slutten av måneden. I tillegg skal jentene delta på en turnering i Sandnessjøen før turene til Trondheim.

– Det blir en travel måned, men det er samtidig god læring for jentene. Spesielt sluttspillet kommer til å bli spennende, der de kommer til å få veldig god motstand fra rene 14-års lag, sier Johnsen som har noen yngre jenter med seg på laget.

– Både vi trenerne og jentene gleder oss veldig, og vi skal ta med oss de gode erfaringene vi har fra serien videre.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags