Samarbeid om trimarrangement

UT OG LØP: Oppfordringen kommer fra f.v  Ole Kr. Volden, Halsøy IL Ski, Stian Skogsaas , Kjærstad ILog Karle Øvereng, Mosjøen IL Ski. De vil også at arrangementene deres skal være familiearrangement der folk går på tur.  Foto: Per Vikan

UT OG LØP: Oppfordringen kommer fra f.v Ole Kr. Volden, Halsøy IL Ski, Stian Skogsaas , Kjærstad ILog Karle Øvereng, Mosjøen IL Ski. De vil også at arrangementene deres skal være familiearrangement der folk går på tur. Foto: Per Vikan

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi skal rendyrke våre egne arrangement, men vi samler dem i en kalender som vi kaller «Løp i Vefsn», sier de tre klubbreresentantene

DEL

Skiklubbene Kjærstad, Mosjøen og Halsøy har tatt initiativ til å lage en felles løpskalender i Vefsn. Dette i form av en Facebook-side.

– Siden har vi kalt «Løp i Vefsn», Ole Kr. Volden i Halsøy.

– Dette er ment som en referanse for mosjonsløp som arrangeres i distriktet. Vi vil gjerne prøve å nå ut til alle som synes løping er gøy. Ikke bare skiløpere og andre som er tilknyttet organisert idrett, sier han.

Allerede søndag ser et helt nytt løp dagens lys.

– Vi prøver oss med et baneløp søndag 18. juni. Vi har kalt det Kippermoen 3K og den lengste distansen er en 3000 m. Men vi har kortere distanser også, sier Karle Øvereng i Mosjøen IL Ski.

10 år og yngre løper 400. 11 år og eldre kan velge mellom 1500 m og 3000 m (18:20)

Trimarrangement

Alle tre påpeker at de også vil nå familier og trimmere.

– Det har lett for å bli en kjerne gruppe med aktive som deltar, men alle arrangementene egner seg som familieutflukter. Et godt eksempel er Reinfjellmarsjen, sier Karle Øvereng.

– Vårt forholdsvis nye arrangement, Tårnet Opp som arrangeres for tredje gang, er også et godt eksempel. Mange pleier å ta turen til Tårnet, og vi legger opp til forskjellige løypelengder. Den lengste fra klubbhuset på Leira og opp, men vi har også kortere løyper helt ned til 700 meter, sier Ole Kr. Volden.

Hugospretten til Kjærstad har allerede blitt arrangert.

– Det var andre gang i år, og vi trenger litt tid på å innarbeide dette arrangementet. Vi ønsker oss flere deltakere neste år, sier Stian Skogsaas i Kjærstad.

Planlegge sammen

De tre ser det som et poeng at sesongen blir planlagt med arrangement jevnt fordelt.

– Vi har sett de siste årene at det er blitt mange løp som kommer veldig tett. Og vi ønsker å lage en oversikt slik at det blir lettere å orientere seg for de som har lyst til å delta. Den er også ment som en fri informasjonskanal for andre aktører som ønsker å arrangere løp i distriktet, sier Ole Kr. Volden.

Marsørakarusellen har blitt arrangert i flere år, men den får hvile litt.

– Det var et samarbeidsprosjekt mellom Halsøy og Mosjøen. På slutten var det nok bare skiløpere som deltok, sier Karle Øvereng.

– Men, det er løp som er enkle å arrangere og kan fort bli tatt opp igjen hvis ønsket er der.

Følgende løp er foreløpig på planen:
18. juni: Kippermoen 3K
20. august: Tårnet Opp
3. september: Reinfjellmarsjen
1. oktober: Åremma Rundt

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags