Skriver historie - Vefsn har for første gang to jentelag i KM-finalene i fotball

TIL BODØ: Denne gjengen skal til Bodø for å spille KM-finaler. Både J13 og J14 fra Halsøy IL er klar for finalene i KM, og de har trent sammen hele sesongen. – Det er en sammensveiset gjeng som har trent hardt hele sesongen. sier Tor Anders Johansen.  FOTO: PER VIKAN

TIL BODØ: Denne gjengen skal til Bodø for å spille KM-finaler. Både J13 og J14 fra Halsøy IL er klar for finalene i KM, og de har trent sammen hele sesongen. – Det er en sammensveiset gjeng som har trent hardt hele sesongen. sier Tor Anders Johansen. FOTO: PER VIKAN

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det har aldri skjedd at Vefsn har hatt to jentelag i KM-finalene i fotball. I år skal Halsøy IL til Bodø med både J13 og J14 neste helg.

DEL

I tillegg kan et tredje lag fra klubben kvalifisere seg til KM-finale i G14, men der skal det spilles semifinale på Kippermoen lørdag.

Trener Jostein Wies lag er ubeseiret i sin avdeling i G14 denne sesongen (ni seirer og tre uavgjorte), og de møter et annet lag som også er ubeseiret. Sandnessjøens lag har vunnet 10 kamper og spilt to uavgjorte.

– Sammensveiset gjeng

Trenerne for jentene, Einar Johnsen og Børge Nikolaisen på J13 og Tor Anders Johansen og Olav Bjørnli på J14, er imponert over spillerne sine.

– Halsøy har overtatt jentesatsingen fra 13 år og oppover, og vi har virkelig fått en sammensveiset gjeng selv om de kommer fra forskjellige klubber, sier Tor Anders Johansen.

På jenter-13 er det flest spillere med bakgrunn fra Olderskog IL. I tillegg er det spillere fra Halsøy IL, Drevja IL og Grane IL.

På jenter-14 er stammen spillere som har vært i Halsøy IL, men det er to fra Hattfjelldal IL, to fra Drevja IL og en spiller fra Grane IL.

– Trener sammen

– Vi bestemte tidlig at vi skulle trene sammen, og det var ikke bare av praktiske grunner. Jeg tror det har gjort at denne gjengen er mer sammensveiset, og har prestert bedre. Det er mange som spiller på begge lagene, og vi kunne ikke stilt et så godt 11er-lag i J14 hvis vi ikke hadde brukt 13-åringer, sier Johansen.

Einar Johnsen har det sportslige ansvaret i Halsøy IL i tillegg til å trene lag.

– Jeg er glad for at vi har fått denne enigheten mellom klubbene. Disse to lagene fungerer godt, og det samme gjør J15 og J16. I tillegg får vi hospiteringsmuligheter i systemet, og det blir det bedre spillere av. Damelaget kommer til å dra nytte av denne satsingen ganske snart, sier han.

– Bedre i år

Hanna Bjørnli var med på KM-finalen i fjor i J13 der Halsøy tapte 1-3 for Vinkelen fra Bodø.

– Det var surt å tape i fjor, derfor har vi tenkt å revansjere oss. Vi har fått inn flere spillere, og jeg syns vi er mye bedre i år. Laget er jevnere besatt, og i år skal vi tukte Vinkelen, sier hun bestemt.

KM-finalene går neste helg, og J13 skal spille lørdag mot Grand eller Hunstad. J14 spiller søndag mot Vinkelen.

Semifinaler lørdag

Sandnessjøen spiller om billetter til KM-finale i G13 og G14, og kampene i semifinalene er satt opp slik:

G14 Kippermoen lørdag kl 1300
Sandnessjøen - Halsøy

G13 Kippermoen lørdag kl 1500
Selfors - Sandnessjøen

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags